maanantai 27. syyskuuta 2010

Tallilla tapahtuu

Syyskuun loppupuoli on ollut kiireistä aikaa. Hevosia on haettu laitumilta ja nuorten ruunaus on alkanut toden teolla.

Ensimmäin porukka ruunattiin viime torstaina pystyyn oritallissa.

Ensimmäiseksi ruunasimme 3v. pienen FWB oriin Pin Rock's Calvin Klein joka oli laitumella tullut todella orimaiseksi. Calvin on menossa vuodeksi Emmi-Maria Ojallalle lainaksi ammatihevosenvalmentaja tutkintoa varten ja lopuksi hänen on tarkoitus osallistua sen kanssa ensivuonna laatukisoihin.

Muut ruunattavat olivat WPB oreja toinen jo 5v. Pin Rock's Gerco joka pääsi kolme vuotiaana oripäiviltä esitarkastuksessa läpi. Ruunaukseen päädyimme ihan siitä syystä, että kaikki ei kerta kaikkiaan viitsi oreina pitää ja Gercossa on todella paljon laatua hienoksi kilpaponiksi johon sen on helpompi keskittyä ruunana. Gercoa onkin odottamassa erittäin lahjakas poniratsastaja jolle Gerco on menossa useammaksi vuodeksi käyttöön. Tämän ponin kanssa tavoitteet ovat todella korkealla jopa kansinvälisissä luokissa.

Kolmas ori oli 2v. WPB Pin Rock's Melvin. Tästä ponista tulee vielä oikein kiva lasten ratsu kilparadoille.

Seuraava ruunaus sessio onkin sitten lokakuussa jolloin ruunamme kolme 2v. FWB oria joiden isinä Hotline, Corland ja Fernet. Holtineläisestä Hottiksesta on kesän aikana tullut todella hieno ja näyttävä hevonen, se muistuttaa ulkoisesti todella paljon isäänsä. Hottis on Velvetin velipuoli, mutta huomattavasti suurempi kuin Velvet (nyt jo lähemmäs 170cm).


Hunsingo's Twister on palannut kotiin liisingistä ja Ira ratsuttaakin sitä nyt läpi. Twister on myytävänä tai toisena vaihto ehtona on ponin liisaus tavoitteeliselle kilparatsastajalle jolla valmennus kunnossa.


Viime viikonloppuna Ira palasi kilparadoille Reiskan kanssa. Reiska starttasi kahtena päivänä St.Georg luokissa. Ensimmäisenä kisapäivänä Ira verytteli liian kauan Reiskaa ja se selvästi väsähti radalla ja jäi laukka osuudella pohkeen taakse jolloin Reiska pääsi tekemään ylimääräisiä laukanvaihtoja ennen sarjoja ym. ylimääräistä.

Sunnuntaina Ira teki vain lyhyen veryttelyn ja tuloskin oli jo huomattavasti parempi, mutta lopussa alkoi hevoselta kunto loppua ja sarjoissa tuli vaihtovirheitä.

Se vaan on sellainen tosi asia, että jos hevonen joutuu seisomman melkein 3kk loukaantumisen takia niin hevosesta romahtaa lihaskunto ja lihaksisto vaikka hevonen olisikin saanut liikkua riittävästi tarhassa.

Nyt on kuitenkin aikaa saada hevonen takaisin normaali kuntoon ja tähdätä ensi kaudella intteriin.

Eversti Carden kurssi on viellä lokakuussa ja Ira ajatelikin osallistua kurssille yhtenä päivänä koska samana viikonloppuna on Ypäjällä hallikisat jossa on kauden viimeinen St.George.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti