tiistai 12. lokakuuta 2010

Carden kurssi

Kauden viimeinen eversti Carden kurssi pidettiin viimeviikon loppuna Espoon Oittaalla.

Ira ja Reiska pääsivät vihdoinkin Reiskan toivuttua loukaantumisesta osallistumaan Carden valmennukseen jossa he tällä kertaa opettivat Reiskalle passagea.Reiskan on ollut vaikea ymmärtää, että etujalkoja voisi myöskin nostaa ylös samalla tavalla kuin takajalkoja ja liikkua siinä samalla eteenpäin. Piaffit Reiska oppikin jo vuosia sitten hyvin polkemaan, mutta passage on sille ollut todella vaikea asia hahmottaa pyynnöstä.
Kiihtyessään Reiska kyllä osaa itse siirtyä passageen, mutta pyynnöstä tämä on ollut tähän asti vaikeaa.


Ira ja Reiska harjoittelivat piaffin kautta passage siirtymisiä niin, että Carde auttoi raipalla rytmikkäästi naputtamalla hevosen etuosaan lähinnä ryntäisiin ja joskus etupolviin niin, että hevonen alkoi nostelemaan voimakaammin jalkojaan. Reiska nosti kyllä hyvin jalkojaan, mutta sen oli viellä vaikea ymmärtää, että sen pitää myös samalla edetä liikkeessä.

Välillä Ira ratsasti Reiskaa reippaasti eteenpäin ja samalla hevosta kaulasta venyttäen jonka jälkeen taas koottiin hevosta hitaampiin askeliin.
Carden sitkeällä avustuksella lopputunnista Reiska esittikin jo passagen tapaisia askelia ja tähän oli hyvä lopettaa ensimmäinen päivä.Sunnuntaina sama harjoitus jatkui ja nyt Reiska alkoi pikkuhiljaa ymmärtämään mitä siltä pyydetään ja tunnin lopuksi se jo hieman liikui passagessa.
Carde kehui, että Reiska oli edennyt hyvin viime kurssista eteenpäin ja mietimmekin, että pakollinen sairasloma on ehkä ollut ihan paikallaan.Harmittavaa, että kurssit loppuivat taas tältä kaudelta nyt olisi ollut paikallaan viellä yksi valmennuskurssi jossa olisi voinnut hioa viikonloppuna opittuja asioita.
Nyt täytyy vain talven aikana harjoitella ja vahvistaa hevosen lihaskuntoa jotta Reiskan on helmpompi koota itseään ja tähdätä pikkuhiljaa intteriin.

Minna T. otti kurssista kuvia toivottavasti saan niitä joskus myös tänne lisättyä sillä oman kameran valoteho ei valitettavasti hämärässä maneesissa riitä.

Tässä linkki "Carden" nettisivuille:
http://www.allege-ideal.com/index.php?option=com_content&task=view&id=188&Itemid=26

Viikon aikana on myös Gerco lähtenyt uudelle ratsastajalleen ja Iralle on tullut 4v. ponitamma ratsutettavaksi. Tammalla on hieman ylipaino ongelmia, toivottavasti liikunnan myötä saamme Taatasta sporttisemman näköisen.

Viikonloppuna on Vihdissä pikkukisat johon Iralla on tarkoitus mennä starttaamaan H:A Twisterillä ja ehkäpä toisena päivänä mennään myös hyppäämään nuorten hevosten kanssa.

Meille saapui myös todella lupaava nuori kilpaponi Hollannista myyntiin.

Harste Halbe on 6v. 146cm Hollannissa syntynyt New Forest ja sillä on todella hieno elastinen ravi ja vahva korkea laukka. Ponilla on kilpailtu Hollannissa M-tasolla jossa ratsastetaan perusratana metriä ja uusinnassa 110cm. Halbella on eritäin mielenkiintoinen suku josta löytyy mm. EM kilpailuissa hyvin menestynyt Östertorp Sergio joka muuten aikoinaan kilpaili myös suomalais ratsastajan ratsastamana. Halben suvussa on myös Merrie Moscan joka tunnetaan erittäin vahvojen esteponien periyttäjänä.
Tässä ponissa on laatua pitkälle jopa lajiin kuin lajiin niin hieno hyppytekniikka sillä on ja uskomattoman hyvä liikeiltään.
Ponista voi tiedustella 045-1109676 Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti