Jalostusoriit - Stallions


2013 tarjoamme seuraavat oriit jalostukseen:

Pin Rock's Black Velvet

Suku: Velvetin suvussa kohtaavat kaksi merkittävintä kouluhevosoria Donnerhall ja Ferro. Molemmat oriit ovat legendaarisia kouluhevosperiyttäjiä.
Velvetin emä Rarella B oli todellinen "Ferro" tamma jättäen Velvetille Ferron ryhdin, tavan liikkua ylämäkeen ja nopeat takajalat.
Oriilla on hyvä kokoamiskyky ja sillä on kolme laadukasta askelljia, yksikään askellaji ei ole heikko.

Velvetin varsat ovat menestyneet erinomaisesti näyttelyissä saaden paljon kehuja Saksalaistuomareilta mm. 2010 EBEF näyttelyssä BIS tammavarsa Kom Madonna jonka tyyppiä kehuttiin erinomaiseksi ollen jalo ja moderni ratsuhevostyyppiä. Samaisessa näyttelyssä paras orivarsa oli Wallstreet Brown Velvet joka oli voittanut jo aiemmin RJL-näyttelyn parhaan maitovarsan tittelin. Ori esitettiin myös oripäivillä 2013 jossa se sai rakenteesta 40pistettä!
2013 mennessä Velvetin varsoja näytettiin 16 kpl:tta Hippoksen näyttelyissä ja neljä näistä palkittiin ensimmäisellä palkinnolla ja kaikkien varsojen yhteenlaskettu keskiarvo huikean korkea  38,1 pistettä!

Kyvyt esiin kilpailun finalivoittaja 2012 askellajeissa oli Velvetin tytär Kyrö Catleya ja estehevosten toinen oli myös Velvetin jälkeläinen!

Velvet sopii tammoille joille toivotaan ryhtiä, elastista laadukasta liikettä, kompaktia runkoa ja hyvää askellajien mekaniikkaa, Velvetillä on myös erittäin vahvat ja hyvät kaviot.
Ori käy myös erinomaisesti tammoille jotka ovat tyypiltään vanhanaikaisia ja pitkä runkoisia.

Velvetillä on myös erinomainen spermanlaatu ja tammat ovat tiinehtyneet siitä hyvin.

2013 EI VARAUSMAKSUA! Ainoastaan sperman käsittely ja siirtokulut joka on 200e ensimmäisestä lähetyksestä ja 50e seuraavista tammaa kohden. Varsamaksu 700e.

Teemme yhteystyötä Ypäjän oriaseman kanssa jossa tammoja voidaan siementää kausimaksulla 400e joka sisältää eläinlääkärin kiimakontrollit, tiineystarkastukset sekä oriin hypytysmaksun jolloin tuota 200e ei tarvitse erikseen maksaa.
Voimme ottaa tarvittaessa myös rajoitetusti tammoja tallillemme, tallivuokra 10e vrk. Spermaa saatavissa seuraaviina viikonpäivinä: maanantai, keskiviikko ja perjantai, tilaukset viimeistään edellisenä iltana.