sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Kilpahevoset ja ponit

Vihdoinkin yritän päivittää tämän hetkisen tilanteen tallillamme olevista kilpahevosista ja poneista joita voin myydä tai liisata.Hevosissa meillä on todella kiva 6v. KWPN ruuna Zantos joka on noin 166cm ja kilpaillut Hollannissa 110-120 tasolla josta viimeisessä kilpailussa avoimessa 120cm luokassa hieno voitto 80 osallistujan joukossa.

Zantoksella ei ole vielä kilpailtu suomessa, mutta Ira on osallistunut sillä estevalmennuksiin.

Valmentajamme Veera-Liisa on tykännyt Zantoksesta todella paljon sillä se on poikkeuksellisen mutkaton hevonen jolle kaikki asiat sopii. Ruuna voisi sopia erinomaisesti ratsastajalle joka siirtyy poneista hevosiin sen hyvän ratsastettavuuden ansiosta, ruuna tulee nousemaan helposti 130cm tasolle.Woodstock on myöskin KWPN ruuna 7v. joka aikoinaan ostettiin 4v. Iralle kilpahevoseksi.

Iran suuntauduttua enemmän koulupuolelle jäi Woody vähälle kilpailulle.

Woody oli keväällä Kontion Juulilla hypättävänä ennen kuin Juuli lähti ulkomaille kilpailemaan.

Nyt Ira ratsastaa Woodyä ja hyppää sillä metrin tehtäviä, suurempia tehtäviä Woodyn kanssa hyppää Marika Immonen (Rättö) ja hänen onkin tarkoitus syksyllä aloittaa Woodyn kanssa kilpaileminen.

Woodyllä on paljon kapasiteettia esteissä, mutta se on myös aika "jätkä" luonteeltaan joten se ei sovi ihan kenelle tahansa vahvan luonteensa puolesta. Woody hyppää helposti isojakin tehtäviä ja sopivalla ratsastajalla nousee helposti 140cm luokkien hevoseksi.

Woodyn isä on Mattehorn joka on myös isänä nuorten ratsastajien EM-kultaa voittaneelle ratsulle jolla kilpaili Ruotsalainen nuori ratsastaja.Zo to the Limit on meidän 170cm jalostustamma joka on varsonut 4v. ja jäänyt todella vähälle ratsastukselle. Antaisin tamman mielelläni useammaksi vuodeksi kilpakäyttöön sillä tarkoitukseni on myöhemmin ottaa tamma uudestaan jalostuskäyttöön. Zo ei ole myytävänä ainoastaan saatavana ratastuskäyttöön.PonitPoneissa meillä on tällä hetkellä todella kiva ja helppo 9v 146cm NRPS ruuna Mystery joka on Hollannissa kilpaillut 110cm tasolla kolmella eri ratsastajalla. Mystery on rauhallinen ja yksinkertainen ratsastettava. Helpompaa ja kivempaa kisaponia saa hakea.Irlannista tuli meille 6v. 148cm tamma Lucky Beginnings joka on erittäin massiivinen poni jolla on kilpailtu Irlannissa vielä vähän. Lucky tulee olemaan projekti jota laitellaan nyt syksyn ja ehkä startataan joitakin luokkia. Ponilla on erittäin rullaava laukka ja se on rohkea hyppääjä.Irlannista tuli myös meille 4v. 147cm welsh cob ruuna joka on peruskoulutettu ja sillä on hypätty pieniä kenttäesteitä. Ponilla on kivat liikkeet ja hyvä hyppy, tämä myös projekti jota laitellaan ja koulutetaan lisää syksyn aikana.Hunsingo's Twister palaa piakkoin kotiin ja poni on myytävänä tai mahdollisesti sopivan ratsastajan löydyttyä liisattavana. Twisterhän on 140cm I ktk ori joka on voittanut 2009 kouluratsastuksen Suomenmestaruuden ja ollut samana vuotena valiomerkki ykkönen.Pin Rock's Laverne on 7v. WPB ori joka hyppää hienolla tekniikalla ja sillä on myös erittäin hienot liikkeet joten poni sopii ihan kumpaakin lajiin. Lauri on vain liisattavana sillä tarkoitus on myöhemmin ori tarjota kantakirjaan. Lauri on erittäin kevyt ja herkkä ratsastettava joten sopii vain taitavalle ratsastajalle.Pin Rock's Gerco on jo varattu liisaajalle kunhan ensin saamme ponin ruunattua. Olen päättänyt, että Gerco ei säästetä oriina vaikka se on oripäivillä esitarkastuksessa hyväksytty.Meille on tulossa Hollannista kilpaponeja kuukauden sisällä ja tarkoituksena on tuoda hyviä esteponeja ja tarpeen niin vaatiessa myös kouluponeja.

Poneista ja hevosista voin lähettää sähköpostitse kuvia, niitä voi tiedustella joka sähköpostitse tiina.ristimaki@gmail.com tai soittaa 045-1109676

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti