lauantai 4. syyskuuta 2010

European Breeding Event Finland

European Breeding Event Finland on sitten takana päin.

Velvetin varsoilla jälleen kerran huikea menestys!

Paras orivarsa, RJL show näyttelyn voittaja Walstreet Brown Velvet tällä kertaa pisteillä 8,44.

Paras tamma varsa vielä nimetön Wildblumen varsa huikeilla pisteillä 8,94. Varsa oli myös näyttelyn Best in Show voittaja! Jälleen kerran Velvetin varsa BIS voittaja!


Tuomarit Saksasta eri kantakirjoista: Hannover, Oldenbur ja Trakehner. Tuomarit myös tuomitsivat varsat itsenäisesti keskustelematta muiden tuomareiden kanssa.

Velvetin varsoja oli mukavasti näyttelyssä esillä joten oriin periyttämisestä sai jo selvää kuvaa.

Kaikilla varsoilla näytti oleva isältä peritty tapa liikkua hienosti ylämäkeen hyvällä liikemekaniikalla ja useilla oli myös Velvetiltä peritty elastisuus nähtävänä liikkeissä varsat olivat myös erinomaisia kävelijöitä.

Velvet myös jättää jaloutta ja hyvää ryhtiä varsoilleen muu onkin sitten tammasta itsestä kiinni.

Meidän Riannen varsa oli valitettavasti jo hassussa kasvuvaiheessa (takakorkea) joten sen pisteitä pudotti selvästi rakenteesta saamat pisteet. Liikepisteet ja arvostelut olivat kuitenkin hienot: Trakehner ja Oldenburg tuomarit antoivat liikkeistä 8,5 pistettä ja Hannovertuomari peräti 9.

Saksalaistuomarit olivat olleet ihmeissään näyttelyssä olleiden varsojen tasosta, heidän mielestä ei kenenkään tarvitse lähteä ulkomailta hakemaan varsoja niin hienoja täällä on myynnissä.

Olisi ollut mielenkiintoista kuulla näiden tuomareiden mielipiteitä Velvetistä periyttäjänä heidän nähtyään useita sen jälkeläisiä näyttelyssä.

Hienoa, että Suomessa syntyneen oriin jälkeläiset voivat päihittää Euroopasta tuotujen huippu oriiden jälkeläiset vastassa oli mm. Rouseau, Bellisimo M, Hohenstein, San Amour, Sancisko, Soliman de Hus, Fürst Fugger, Hotline, Lord Sinclair, Ampere, Don Primero, Sir Donnerhall, De Niro, Fidertanz, Blue Horse Romanov jne..

Tämä pistää miettimään, että kannattaako aina mennä merta edemmäksi kalaan.....

Seuraavalla kerralla kerronkin sitten meillä myynnissä ja liisattavana olevista poneista ja hevosista. Toivottavasti saan myös kuvia Katan avustuksella mukaan juttuihin.

Lähetän aina tarvittaessa sähköpostilla kuvia jos joku hevonen tai poni kiinnostaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti