perjantai 27. elokuuta 2010

Nuorten hevosten festivaali Ypäjällä

Takana hieno, mutta rankka viikonloppu Ypäjällä.Lauantaina meillä oli sekä Zico, että Viivi RJL:n näyttelyssä jossa molemmat tammat palkittiin hienosti ykkösellä.

Varsinaisen menestyksen toi Zico joka kaksi vuotiaiden luokassa otti luokka voiton ja pääsi Champion tamman valintaan jonka se hienosti voitti!

Veimme tammat traileriin syömään ja juomaan jonka jälkeen menimme seuraamaa maitovarsoja.
Luokat oli jaettu maitovarsoilla niin, että ori ja tammavarsat olivat erikseen sekä koulu, että estevarsat.

Kouluvarsoissa oli yksi ainoa Velvetin jälkeläinen mukana Wallstreet Brown Velvet joka on orivarsa.
Brown Velvet voittikin hienosti oman ryhmänsä joten se pääsi kilpailemaan Carruksen kasvattamaa tammavarsaa vastaan.
Varsat oli aiemmin esitelty vapaana nyt ne esiteltiin taluttajan kanssa jolloin vahvasti niveliä käyttävä Brown Velvet valitiin voittajaksi. Tuomari erikoisesti kiitteli varsan hienoa liikemekaniikkaa.

Brown Velvet kilpaili myöhemmin parasta estevarsaa vastaan jonka se myös hienosti voitti ollen maitovarsojen paras ja Brown Velvet jatkoi myös BIS-kehään.

Best in show kehässä oli siis paras ori joka on SPV Quenhwyvar (isä Fidertanz), paras maitovarsa Wallstreet Brown Velvet sekä meidän kasvattimme Pin Rock's Zico.

Zico valitiin parhaaksi FWB:si ja minut valittiin parhaaksi kasvattajaksi sekä Zico voitti Best in Shown!

Muita hevosia ei laitettu paremmuus järjestykseen vaan ne palkittiin kukkasin.

Sunnuntaina Ira ja Velvet osallistuivat neljä vuotiaille tarkoitettuun luokaan johon oli ilmottautunut 30 ratsukkoa.

Velvet oli aluksi jännittynyt veryttelyssä, mutta pikku hiljaa se rentoutui ja alkoi liikkumaan irtonaisesti. Radalla Velvet oli ehkä hieman jo väsähtänyt koska Irasta on vaikea vielä arvioida kuinka kauan Velvettiä pitää verrytellä, ehkä hieman lyhyempi verryttely olisi voinut tuoda muutaman pisteen lisään.

Velvet oli kuitenkin luokassaan hienosti kolmas yli 77% tuloksella.

Seuraavaksi ilmeisesti Ira ja Velvet starttaa laatukisoissa syyskuussa jonka vuoksi Iran pitää aloittaa estetreeni sillä Ira on hypännyt Velvetin kanssa lähinnä kavaletteja ja ristikoita.
Kouluhevosilta tosin ei vaadita kuin pienten esteiden hyppäämistä joten en usko, että se tulee olemaan Velvetille minkäänlainen ongelma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti