tiistai 3. elokuuta 2010

Elokuu

Tammojen astutukset alkavat olemaan voiton puolella.
Vieraat tammat on lähes kaikki saatu astutettua, muutama uusi vielä odottaa astuttamistaan.

Iran este tamma Teunie on tiine KWPN oriista Ustinov. Pin Rock's Piper on kantavana Pin Rock's Albertista.
Lakon Miss Lailain kiimojen kanssa on tekemistä saas nähdä saadaanko tammaa tänä vuonna astutettua. Pin Rock's Double Dee oli kiimassa, muta ei valitettavasti ollut kiinostunut oriista joten Tupla jäi astuttamatta. Katsotaan viellä jos tekisi myöhemmin ihan itse kiiman, mutta toden näköisesti se jätetään tyhjäksi ja varsan vieroituksen jälkeen Tupla saa siirtyä ratsastus käyttöön.

Orchad's Miss Emma varsoi lauantaina oikein reippaan ori varsan jolla on todella kaunis welshin pää. Emma jätetään tyhjäksi koska varsoi näin myöhään.

Velvet ja Viivi on kumpikin käynyt tässä välissä pikku kisoissa. Elokuussa olisi tarkoitus startata molemmilla Ypäjällä nuorten hevosten luokissa.
RJL:n näyttelyyn olisi tarkoitus ilmoittaa Pin Rock's Zico ja Viivi.

Viikonloppuna otimme kuvia ja video pätkiä Velvetin varsoista. Jokaisessa varsassa on paljon emäänsä, mutta se mikä niissä kaikissa on yhteistä on liikkeet, varsat todellakin liikkuvat elastisesti.

Riannen rautias aika kookas varsa käyttää todella paljon niveliä ja kun varsa on perinyt isältään elastisuuden ei voi muuta kuin ihailla varsan liikkeitä. Tämä varsa olisi tarkoitus viedä syyskuussa pidettävään myyntinäyttelyyn. Olemme päättäneet, että ori varsat tulevat myyntiin pidämme ainoastaan Tellun tamma varsan joka saa jäädä jatkamaan sukua.

Irlannissa on pari Connemara tammaa astutettu Clifden voitajjalla Currahmore Cashelilla, toivottavasti tammat tiinehtyvät. Sieltä on myös tulossa muutama erittäin lupaava nuori esteponi myyntiin, näitä kannattaa tulla katsomaan, myös nuo nuoret 3v. Connemara tammat ovat myytävänä.

Pin Rock's Gerco tuli kotiin ja Ira on jatkanut oriin ratsuttamista, harkinnassa on Gercon ruunaminen ja keskittyminen täysin kilpailuihin. Gercon keskittymistä selvästi tuntuu haittaavan oriina oleminen joten on ehkä viisainta tässä tapauksessa sen ruunaaminen.

Viikonloppuna on kouluponien SM-kilpailut Hyvinkäällä, Twister osallistuu niihin. Toivottavasti Laura ja Twister onnistuu yhtä hyvin kuin Lappeenrannassa jossa kürissä tuli hieno toinen sija.

Viime viikonloppuna pidettiin Vermossa valtakunnallinen poni näyttely. Welsh pard bredejen ja ratsuponien paras nuori poni oli Twisterin kaksi vuotias tytär, tämä nuori oli saanut myös Hippoksen kehästä ensimmäisen palkinnon ja käynnistä peräti 10!!

Ira on pikku hiljaa alkanut ratsastamaan Reiskalla sen leuka alkaa vihdoin olla kunnossa.
Toivottavasti ratsukko ehtii viellä starttaamaan muutaman Yrjön ja interin viellä tällä kaudella.

Torstaina on lento Saksaan ja matka nuorten hevosten MM-kilpailuihin. Olen luvannut kuvata Hevosurheilulehteen ja ystäväni Taina kirjoittaa jutun sinne. Tänävuonna onkin sitten nähtävänä Sir Donnerhallin ensimmäinen ikäluokka ja Suomestahan osallistuu kaksi viisivuotiasta näihin kilpailuihin. Valiettavasti kuusi vuotiaissa ei meiltä ollut lähettää yhtään ratsukkoa, laatu ei ilmeisesti vaan riittänyt.

Laitan myöhemmin linkkejä varsoista otettuihin videoihin kunhan Ira ensiksi saa ne ladattua youtubeen.

Kirjoitan seuraavankerran reissun jälkeen kuulumisia MM-kilpailuista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti