perjantai 16. heinäkuuta 2010

Helteet jatkuvat


Nopeasti viikko vierähtää ja havereita tuntuu sattuvan.

Turussa missä meidän kaksi vuotiaat ori pojat ovat laitumella on Pin Rock's Cyrano jouduttu käyttämään klinikalla lautasessa olleen suuren turvotuksen takia.
Cyrano oli loukannut itsensä jo viikkoa aikaisemmin, mutta ajattelimme, että kudosneste häviäisi itsestään. Valitettavasti neste kertymä ei muuttunut miksikään joten Taru vei Cyranon klinikalle jossa se avattiin, siitä tuli kudosnestettä ja verta noin 4 litraa!

Cyranon kyljessä oli kolme pitkää jälkeä jotka toden näköisesti on kynnen jälkiä joka viittaisi siihen, että sen kimppuun on käynyt ilves sillä laidun on suuri peltolaidun jossa ei ole yhtään puuta tai muuta vastaavaa johon se olisi voinut itsensä loukata.
Ilmeisesti varsat ovat olleet nukkumassa ja eivät ole huomanneet tai välittäneet laitumelle tulleesta ilveksestä. Cyrano on todella iso hevonen joten sen on täytynyt olla makuulla ja ilveksen yllättää se.

Porissa Kiahan tallilla oleva Velvet varsamme "Bona" on saanut toden näköisesti potkun ryntääseen josta sille on kertynyt suuri nestekeräntymä. Bona on myöskin antibiotti- ja kipulääkekuurilla, eläinlääkäri myös nesteytti sen koska tällaiset kovat helteet ovat noin nuorelle varsalle vaarallisia.

Sunnuntaina olisi tarkoitus mennä Velvetillä kisoihin Tammelaan. Ira kertoi, että Velvet on alkanut kantamaan itseään ja nyt se liikkuu hyvin "ylämäkeen". Mielenkiinnolla odotan sitä, että Velvet saa lihasta ja vahvistuu niin sen todellinen liike tulee paremmin esille.
Velvetistä onkin lisättynä uusi kuva joka on otettu Lohjan harjoitusradoilta. Viivistä on myös kuva sen ensimmäisestä kilpailusta.

Teunie tamma siemennetiin keskiviikkona Ustinovilla nyt oli sperma tullut ajallaan Hollannista ja follikeli oli yli 5cm ja puhkeamassa joten nyt pitäisi kaiken olla kohdallaan, että Tellu tiinehtyisi.

Pin Rock's Piper astutettiin Albertilla ja odotelemme Lailain ja Last Chancen kiimaan tuloa.

Twister on kilpailemassa Lapeenrannassa jossa tänään ratsastettiin ponien kür, Twitser ja Laura olivat luokassa hienosti toisena:) Twister tulee sunnuntaina kotiin astumaan muutamaksi päiväksi ja seuraavana viikonloppuna Twister starttaa Wiurilassa.

Muutaman viikon päästä on Saksan Verdenissä nuorten hevosten MM-kilpailut jota olemme lähdössä porukalla katsomaan. Tämä matka on varattu jo talvella Tommilan Hannelen toimesta ja kutsunkin näitä halpamatkoja Hannelen halpamatkoiksi. Viimevuonnahan olimme porukalla myöskin katsomassa MM-kisat ja Windsorin EM-kilpailut joka olikin todella hieno tapahtuma kun saimme olla näkemässä Edward Gaalin ja Totilaksen upean kürin illan pimeydessä.
Mielenkiintoista oli myös se, että samasta KWPN tammalinjasta oli kouluhevosten ehdoton kuningas Totilas ja estehevosten henkilökohtaista pronssia ottanut Okidoki. Okidokihan on jopa linjattu tähän tammaperheeseen sekä isän, että emänisän puolelta.
Totilaksessa ja Okidokissa on paljon samaa mm. niiden laukka on todella vahvaa ja ne liikkuvat siinä hyvin ylämäkeen.

Alla aiemmin lisätyt kuvat Velvetin ja Viivin kouluradoista. Viivi on nyt startannut kaksissa koulukilpailuissa ja molemmissa sen liikkeitä on tuomarit kehuneet. Viivin vahva puoli on ehdottomasti sen tahdikkuus jokaisessa askellajissa, onkin mielenkiintoista seurata mihin tämä hevonen viellä kehittyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti