torstai 8. heinäkuuta 2010

Heinäkuu

Kävimme keskiviikkona klinikalla Iran kilpahevosen Radiant Raindropin kanssa. Reiska röntgenkuvatiin uudestaan, murtuma leukaluussa oli alkanut hyvin luutumaa. Valitettavasti leuan alla oleva haava ei ole lopettanut märkimistään ja Reiskalle saikin pitkän sulffakuurin paranemista nopeuttamaan.
Heinäkuun helteillä on valitettavasti ikävä vaikutus haavojen paranemisen suhteen, toivottavasti lääkkeet purevat ja saadaan hevonen pikku hiljaa ratsastus kuntoon.

Reiskan ollessa kilpa käytöstä pois on meillä aikaa käydä nuorten hevosten Pin Rock's Black Velvetin ja Pin Rock's Phoeben kanssa pikku kisoja kiertämässä.

Lohjalla oli viime viikolla torstai-iltana pitkällä radalla rataharjoitukset johon Ira osallistui Velvetillä. Velvet selvästi tarvitsee kiertämistä ja rutiinia vieraisiin paikkoihin, varsinkin verytelyssä takaanta tulevat hevoset pelottaa sitä.
Velvetin radan jälkeen tuli tuomarille pieni tauko ja hän meni heti Iralta kysymään, että minkä ikäinen nuori hevonen on kyseessä. Tuomari ihastelikin Velvettiä kovasti.

Lauantaina olimme Phoeben "Viivin" kanssa sen ensimmäisissä koulukisoissa hakemassa kokemusta kouluaidoista joita se ei ollut tähän mennessä nähnyt kertaakaan. Viiviä ei tuntunut aidat haittaavan lainkaan lähinnä ensimmäinen tervehdys ei ollut kiva kun siinä piti pysähtyä, Viivistä takajaloilla seisominen on huomattavasti hauskempaa;)
Viivi sai tuomarilta arvostelussa maininnan, että sillä on erittäin hyvä tahdikas ravi.
Seuraava startti onkin lauantaina Viivin kanssa Kulta-Ahon seurakilpailuissa H:C radalla.

Siittola puolella tapahtuu

Rianne varsoi 5.7 20:30 vahvan ori varsan Velvetistä. Varsa nousi reippaasti itse ylös ja pienen auttamisen jälkeen löytyi myös emän maitobaari. Tämä varsa on selvästi tullut emäänsä, sillä on todella vahvat nivelet ja sen väritys muistuttaa emäänsä hyvin paljon rautias korkeineen sukkineen (3kpl) ja iso läsi päässä. Saa nähdä periikö tämä varsa Velvetiltä elastisen tavan liikkua.

Tänään päästään tekemään tiineystarkastuksia 4 vieraalle ponitammalle josko ne olisivat jääneet tiineiksi. Uusia tammoja myös saapuu astutettavaksi nyt lähinnä Pertille (Pin Rock's Albert).
Itse aion astuttaa omista tammoista Lakon Miss Lailain, Orchrd's Miss Emman ja Pin Rock's Double Deen Twisterillä sillä olemme tulleet siihen päätökseen, että Twister laitetaan myyntiin.
Twister palasi alku viikosta Norjan PM-kilpailuista jossa sitä olikin kysynyt Norjan maajoukkue valmentaja josko poni olisi myytävänä.
Tarkoituksena onkin laittaa myynti-ilmoitukset Twisteristä ainakin Ruotsalaisille ja Tanskalaisille nettisivuille. Katsotaan löytyykö sieltä sopivia ostajaehdokkaita.

Emma ja Kerttu ovat viellä varsomatta, Emman varsaa odotellaankin syntyväksi päivänä minä hyvänsä. Kertun laskettuaika on vasta kuun puolenvälin jälkeen ja tämä varsa on sitten viimeinen meillä syntyvä Velvet varsa.

Tuplan (Double Dee) orivarsa Velvetistä on todella hienosti liikkuva ja se on kuvan kaunis, varsa kasvaa reippaasti emäänsä isommaksi.
Tupla itsekkin liikkui hienosti ja sen kanssa käytiinkin nuorena Maarit Raiskion valmennuksessa, Maarit piti siitä todella paljon. Harmi, että Tupla ei koskaan tullut radoille kun meillä ei ollut sille sopivaa kilparatsastajaa. Tuplan emä Daisy Delight (myöskin meidän kasvatti Rotchildistä) kilpaili aikoinaan Håckuksen ratsastamana aina intertasolla asti ja nuorena se oli koulubreeders kakkonen Marko Björsin Mad Maxin jälkeen.

Hollannissa Rarellan oriit sen kuin vaihtuvat, luvattua Bordeauxiakaan ei saatu joten vaihdoimme Ellalle Bordeauxin isän Unitedin. Oriasema jossa Ella on siemennettävänä olisi itse suositellut Jazzin nuorta poikaa, mutta koska emme tätä oria entuudestaan tunteneet emme siihen tällä kertaa päätyneet.
Oriaseman omistaja lohdutteli meitä Bordeauxin menettämisestä. Hän oli arvostellut 150 maitovarsaa jotain huutokauppaa varten ja hänelle oli toivonut Bordeauxin varsoista enemmän.
Ensivuonna käytämme kuitenkin Ellalle kotona Florenciota sillä Faince Noirin (isä Florencio) vuotias poika on todella lupaava.

Laittaisin näiden kirjoitusten väliin kuvia, mutta jostain kummasta syystä en saa niitä itse lisättyä joten kuvien laitto on Iran ystävän Katan varassa. Kokeilen viellä kuitenkin jos saisin laitettua kuvia toisen selaimen avulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti