tiistai 22. kesäkuuta 2010

Juhannusviikko

Tammojen kanssa rumba vaan jatkuu.

Viime viikolla eläinlääkäri kävi ultraamassa vieraita tammoja joilla kaikilla oli keltarauhanen päällä. Kiimapiikillä laitettiin tammojen hormoonitoiminta käyntiin ja tämän viikon tiistaina ultrattiin tammat uudestaan.

Keskiviikkona pitäisi kaksi tamma olla astutuskunnossa ja torstaina saadaan viimeinen astutettua. Tällä viimeiseksi astutettavalle kertyi nestettä kohtuun jonka vuoksi sille eläinlääkäri antaakin piikin parina päivänä peräkkäin.Iran estetammalle Teunielle tilattiin maanantaina Hollannista Ustinovasta spermaa jonka piti olla tiistaina perillä, mutta kuinka ollakaan kuljetusfirma oli unohtanut paketin Belgiaan!

Laittoivat paketin tulemaan iltakoneella Helsinkiin ja kuljettavat ovelle keskellä yötä. Aamulla eläinlääkäri on tulossa siementämään tamman, toivottavasti tavara on vielä elinkelpoista.Pin Rock's Double Dee varsoi maanantai aamuyöstä klo 4:00 kauniin orivarsan Pin Rock's Black Velvetistä. Varsa oli varsin reipas, mutta ison kokonsa vuoksi ei aluksi löytänyt emän nisiä joten sitä piti ruokkia tuttipullolla ensimmäiset tunnit, että saisi ternimaidot ja löytäisi maitobaarin omin voimin.

Emällä Tuplalla oli kovin turvonneet jalat jo ennen varsomista, toivottavasti turvotus laskee pikku hiljaa painon vähennettyä ja liikunnan vähitellen lisäännyttyä. Varsa oli jo ensimmäisenä päivänä jaloittelemassa emänsä kanssa ulkona ja tiistaina olivat parikin kertaa ulkoilemassa.

Valitettavasti tallilla on hirveästi mäkäräisiä ja hyttysiä jotka kiusaavat hevosia joten pientä varsaa ei voi pitää kerralla kuin hetken ulkona, että se ei tulisi syödyksi noiden verenimijöiden takia.Uudet hevoset on kotiutuneet hyvin, ainoastaan nuo mäkäräiset kiusaavat niitä.

Gina toimii fantastisesti ratsastuksessa se hyppää todella rohkeasti ja tarkasti hyvällä tekniikalla, tämä tamma tulee olemaan todella helppo kilpahevonen ihan kenelle tahansa kansallisiin luokkiin.Zantos oli mukana kouluvalmennustunnilla jota valmentaja Tiina Tarkkala piti erittäin lupaavana myös kouluhevosena, ruunalla kun on erittäin hieno laukka josta on helppo rakentaa näyttävät laukan vaihdot ja piruetit. Zantos tarvitsee vielä lihaksia ja voimaa takaosaan niin liikkeen voima ja laatu vain paranevat.Kävimme lauantaina Ypäjällä Finderbyssä katsomassa nuorten kouluhevosten luokat joita kommentoi Kyra Kyrklund.

Sir Donnerhallin 5v. tytär Samba Queen esiintyi varsin tyylikkäästi liikkuen hyvin ylämäkeen. Hevonen esitti myös kykyään piaffiin tehdessään siisrtymisen ravista käyntiin. Kyra pitikin hevosta kyvykkäänä nuorena hevosena ja siinä on laatua aina GP-tasolle asti. Ehkä nyt ihimiset jotka netissä väittävät, että Sir Donerhallilaiset eivät kykene kokoamaan itseänsä, ymmärtävät, että kyllä niistäkin laatua löytyy.Pin Rock's Tyra Banks on viime lauantaina siemennetty Bodinuksella. Oriista löytyy tietoa oriaseman nettisivuilta jossa on myös muutama video oriista.

http://www.riekusveninga.nl/Rarella B tammalle emme valitettavasti saaneet Gribaldin pakastetta vaikka se oli varattu jo tammalle maaliskuussa! Gribaldin pakasteista oli osa mennyt pilalle joten sitä oli niin vähän jäljellä josta johtuen emme sitä saaneet.Rarella siemennetään erittäin mielenkiintoisella nuorella oriilla Bordeaux joka oli 2009 Champion kouluori KWPN-oripäivillä. Tämän oriin sperma on todella kortilla, siitä ei saa edes pakastetta Suomeen koska ori on niin haluttu Saksassa ja Hollannissa.

Oriilla on erittäin mielenkiintoinen suku sen emälinjasta on tullut mm. nelinkertainen Olympia voittaja Rembrant.

Oriista löytyy enemmän tietoa seuraavalta nettisivulta.

http://www.carrusdressage.com/oriit/bordeaux.htm

Siellä on myös video oriista ja lisää löytyy youtubesta.Olemme miettineet mahdollisesti myyvämme maaliskuussa syntynyt orivarsan Zilvannah (Flemmingh-Florestan) tammasta, varsan isä on Pin Rock's Black Velvet. Varsa on erittäin kookas joten se tulee kasvamaan yli 170cm, se on näyttävä hyvin liikkuva varsa jonka sisarpuoli Zico sai kasvattajapäivillä rakenteesta seuraavat pisteet: 9-8-7-8-9=41 pistettä.

Toivoisin mahdollisen ostajan olevan kiinostunut näyttämään oriin myös oripäivillä ja vievän sen ratsastuksellisesti mahdollisimman pitkälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti