perjantai 11. kesäkuuta 2010

Tallilla tapahtuu

Tämä viikko on ollut yhtä hullun myllyä. Maanantaina tuli uusia hevosia Hollannista niitä ollaan nyt sitten kevyesti ratsastettu sisään ja totutettu pikkuhiljaan uusiin ruokiin.

Kuormassa tuli muutama todella hieno estehevonen toinen niistä on kilpaillut Hollannin juniorimestaruuksissa ja hypännyt kansainvälistä pientälinjaa. Gina on todella miellyttävä hieno sukuinen tamma (Grosso Z) joka oli Iralla ratsastettavana nuoruus vuosina. Tamma kuitenkin palasi Hollantiin luomaan kilpa uraa ja nyt saimme sen pyynnöstä tänne myyntiin.Toinen estehevonen on nuori 6v. KWPN ruuna Zantos T joka kilpaili Hollannissa hyvällä menestyksellä hypäten mm. ensimmäisen 120cm luokkansa joka oli kaiken lisäksi avoin luokka, luokassa oli 80 osallistujaa ja Zantos voitti sen.

Samassa kuormassa tuli myös kiva iso poni tamma joka on kilpaillut sekä esteissä, että koulussa.

Toimme myös kiva luonteisen allround tamman joka sopii hienosti vaikka ensimmäiseksi kilpahevoseksi alue luokkiin, tamma on kilpaillut koulua H:A tasolla ja hypännyt 110cm tasolla ja ainesta olisi suurempiinkin luokkiin. Tamma valitettavasti kärsi matkasta laihtuen kuljetuksessa joten joudumme sitä kuntouttamaan jonkin aikaa.Muutaman päivän lämpöisät ilmat saivat joitakin tammoja voimakkaaseen kiimaan joten pääsimmekin astututtamaan muutamia tammoja. Omista tammoista saimme astutettua Pin Rock's Pruen Flora's Hof Magicilla. Pruella on hieno ruunivoikko 2v. tamma varsa Magicista joten päätimme uusia saman yhdistelmän.Iran epäonneksi hänen kilpa hevosensa loukkasi keskiviikko-torstai välisenä yönä leukaluunsa.Kiidätimme Reiskan aamulla Turkuun klinikalle jossa sen pää kuvattiin ja sieltä löytyi murtuma alaleukaluussa vasemmalla puolella. Eläinlääkäri Koponen oli kuitenkin sitä mieltä, että leukaa ei tarvitsisi leikata koska luu oli pysynyt hyvin paikalla ja hän ei onnistunut sitä liikuttamaan.

Reiskaa hoidetaan nyt lähinnä penisliinillä, kipulääkkeillä ja hyvin sulavalla pehmeällä ruualla jota on helpompi pureskella.Iran kilpakausi oriinsa kanssa valitettavasti meni mönkään sillä paraneminen kestää vähintään 2kk. Loukaantuminen on todella harmittava takaisku sillä ratsukko ehti starttaamaan jo ensimmäisen interinsä ja tarkoitus oli samalla saada Iralle puuttuva tulos vähintään Yrjöstä hänen ammatihevosenvalmentajatutkintoa varten.Torstaina Ira osallistui kasvatillamme Pin Rock's Phoebe eli "Viivi" eversti Carden kurssille.

Viivi meni mukavasti tunnilla eteenpäin joten jatkoimme perjantaina Carden kurssilla Viivin kanssa.

Eversti Carden palaute tammasta tunnin jälkeen oli, että tamma on "Talent" kyvykäs, tahdikas, hyvä hermoinen joka tulee oppimaan vaikeat liikkeet joita tosin ei kurssilla varsinaisesti harjoiteltu. Carde hieman naputteli Iran ratsastaessa ympyrällä Viiviä sisä
takajalkaan, että se astuisi aktiivisesti ristiin, tässä harjoituksessa tamma esitti muutamia piaffi askellia vaikka sitä siltä ei varsinaisesti edes pyydetty.

Carde sanoikin Iralle, että tamma kannattaa rakentaa rauhassa sillä siinä on laatua niin paljon, että turhalla hätiköimisellä tamma saattaisi mennä pilalle. Tämän tamman kanssa ei tosiaankaan ole hätiköity vaan se on saanut viettää nuoruus vuotensa rauhassa jalostustammana. Viivi on ollut satulassa vasta vuoden joten sitä ei myöskään kannata eikä edes ehtisi saada nuortenhevosten luokkiin.
Viivin kaksi vuotias poika Sir Donnerhallista pääsi kyvytesiin finaliin sekä askelaji, että este puolelta saaden hypyistä Ossi Backlundilta 9.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti