tiistai 8. kesäkuuta 2010

Onko kesäkuu kiireisin kuukausi vuodessa?

Varsomiset ja astutukset lisäävät reippaasti työmäärää sillä meitä työllistää useat vieraat tammat jotka odottavat kiimojen kehittymistä.

Epävakaa sää on sotkenut useiden tammojen kiimarytmiä ja toivommekin ilmojen vähittelen lämpiävän jotta pääsisimme oriiden kanssa vihdoinkin tositoimiin.Flora's Hof Magic näyttää keräävän useita tammoja itselleen jonka tietysti hyvin ymmärtää kun oriilla on erittäin vahvat näytöt periyttämiskyvystään.

Magicin poika Sjors menestyi 2009 hienosti kenttä SM-kilpailuissa jossa Sjors voitti SM-kultaa.

Magic on jättänyt Hollannissa useita menestyneitä kilpaponeja jotka kilpailevat kaikissa lajeissa.

Magic itse kunnostautui kilpaponina hypäten jopa Hollannin EM-joukkueessa nuorena. Magic on myös periyttänyt vahvasti varsoilleen hyvää hyppytekniikkaa ja kapasiteettia.

Magic on aloittanut vanhoilla päivillä uuden uran kilpailemalla Iida Melginin kilparatsuna kansallisissa ponikoululuokissa. Iida ja Magic starttasivat Luvialla toukokuussa ensimmäiset kansallisetkilpailut ponicupissa jossa he hienosti ottivat voiton.Hunsingo's Twister joka on vain 139,5cm WPB ori on herättänyt kiinostusta pienten puoliveritammojen suhteen. Moni kasvattaja on kiinostunut kasvattamaan laadukkaita ponikokoisia kilpaponeja johon Twister erinomaisesti sopiikin pienen kokonsa takia ja Twisterhän jättää myös pientä kokoa jälkeläisilleen.Saksassa ja Ruotsissa on kilpaponikasvatus jo hyvässä vauhdissa josta hyvänä osoituksena on menestyminen EM-tasolla kouluratsastuksessa.

Esteratsastuksessa on aika sekalainen kirjo ponirotujen ja pienten puoliveristen kanssa, mutta uskoisin jalostuksen silläkin puolella vähitellen etenevän systemaattisesti suoritusvanhempia jalostuksessa suosivaksi.

Kiinostus myös Suomessa hyvien kilpa ponien kasvattamisessa lisääntyy, toivottavasti piankin meidän edustus ratsut ovat myös täällä syntyneitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti