tiistai 17. elokuuta 2010

Pin Rock's Hannibal voitti SM-kultaa!

Onnea Riikalle ja Hannibalille hienosta voitosta ponien Suomenmestaruuskilpailuissa.

Hannibal on toisen polven omakasvatti sen takana on kaksi merkittävää jalostusoria.
Isä Speyksboch Naturel saavutti Liina Peltosen ratsastamana kaksi kertaa SM-kultaa ja Nalle myös periytti hienoja liikeittään ja hyvää luonettaan jälkeläisilleen.

Hannibalin emänisänä on vahva periyttäjä B-welsh ori Laeryds Benson joka aikoinaan kantakirjatiin Ruotsissa 44 pisteellä saaden ravista täyden 10!

Benson oli itse mahtava luonteinen kilpaponi joka jätti jälkeläisilleen hienoa kumipallomaista laukkaa, hyvää estetekniikkaa ja skouppia hypätä. Valitettavasti ori poistettiin vanhoilla päivillä pois kantakirjasta väärän tyyppinsä vuoksi vaikka se oli täällä pisteytetty 43 pisteellä!
Oriille ei myönnetty edes lupaa ratsuponijalostukseen riittämättömien kilpanäyttöjen vuoksi!

En tiedä millaisia kilpa näyttöjä Hippos oikein odottaa 118cm ponilta joka kilpaili piirikilpailuissa 110cm ratoja hevosten väleillä ja hyppäsi 120cm uusintoja voittaen?

Benson jätti myös kilparadoilla menestyneitä jälkeläisiä mm. kasvattini T.T.Harlequinin joka Kati Louhikon ratsastaman voitti SM-pronssia kouluratsastuksessa.
Benson on myös jättänyt Johanna Vaurion kasvattaman pikkuponien Suomenmestaruuden voittaneen Amin Dusty Dreamin ja tämän ponin emä oli lämminveriravuri. Poni on myös edustanut maatamme lukuisia kertoja PM-kilpailuissa.
Bensonista oli myös Porvoon Mustangeilla koko ikänsä tuntiponina vaikuttanut Lempi joka kilpaili jopa kansallistakoulua ja voitti useita ratsastuskoulujen Suomenmestaruuksia.

Onneksi minulla on vielä yksi tamma jatkamassa Bensonin sukulinjaa Pin Rock's Last Chance joka tehtiin Bensonin viimeisillä ikävuosilla.
Last Chance = Bontzo on jättänyt kaksi orivarsaa joista vanhempi on nyt 4v. pikkuponi Hunsingo's Twisteristä. Varsa on lempinimeltään Formula ja se kilpailee tällä hetkellä 70cm pikkuluokissa Turun suunnalla.
Bontzolla on nyt alla maitovarsa Flora's Hof Magicista ja se on myös uudestaan astutettu sillä.
Näistä poneista ei voi muuta odottaa kuin kovan luokan hyppääjiä.

Tämänvuotisista maitovarsoista on varattu valjakkoajo käyttöön hieno tammavarsa Lakon Miss Lailaista ja Pin Rock's Albertista. Tämä varsa liikkuu todella vahvasti nivelillä.

Flora's Hof Magicin poika Sjors hyppäsi hienosti Keravalla pidetyissä PM-kilpailuissa ollen kentäkokeen jälkeen 7, valitettavasti poni ei startannut sunnuntaina rataesteissä jonka syytä en valitettavasti tiedä (ehkä poni oli jäykkä niin nopean maastokokeen jälkeen)?

Huomenna meille saapuu Irlannista hienoja esteponeja, niistä kerron myöhemmin.

Viikonloppuna on Ypäjällä nuorten hevosten festivaalit jonne osallistumme Viivin kanssa lauantaina ja samalla osallistumme myös RJL:n näyttelyyn Pin Rock's Zicon ja Viivin kanssa.
Sunnuntaina Velvet osallistuu neljävuotiaiden luokkaan. Näistä kerron myös myöhemmin, toivottavasti saan myös hyviä kuvia tapahtumasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti