keskiviikko 11. elokuuta 2010

Verdenin nuorten hevosten MM-kilpailut


Takana hieno reissu Saksassa pidettyihin nuorten hevosten MM-kilpailuihin.

Seurasimme kilpailuita torstaista sunnuntaihin lähes jokaisen ratsukon suorituksen.

Luokissa menestyi hevoset joilla oli kolme laadukasta askellajia, taso oli siis korkea hevosten liikkeiden suhteen.
Valitettavasti viisi vuotiaiden luokassa kilpailleet suomalaishevoset eivät olleet liikekapasiteetiltaan lähelläkään kärkipään hevosia. Toisella hevosella on myös selvää epäpuhtautta etujalkojen liikeradoissa joka selvästi pudotti hevosen pisteitä.

Viisi vuotiaiden luokan voittaja Astrix on KWPN ori joka ei ole kantakirjattu.

Astrixin suku on hieman erikoisempi, sen isä on vähemmän tunnettu ori Obelisk joka on astunut muutaman kauden Ruotsissa. Obelisk polveutuu trakehner oriista Matador ja emänisä Clavecimbel jonka kouluindeksit on varsin korkeat 167 89%.

Astrix polveutuu emänsä puolelta Olivista jonka isä on periyttäjä mahti Jazz. Samasta tammalinjasta polveutuu meilläkin vaikuttanut ori Domplatz.

Astrixin saamat pisteet olivat ravi 9.3 käynti 9.5 laukasta 8.9.
Astrixin ratsastaja Emmelie Scholtens on uskomattoman taitava nuorten hevosten ratsastaja jo toisena vuotena peräkkäin hän on voittanut MM-kilpailuiden finaalin, 2009 voitto tuli oriilla Westpoint joka polveutuu suoraan oriista Jazz.


Asterix ja Emmelie Scholtens


Toiseksi ja kolmanneksi viisi vuotiaiden luokassa sijoittui saman Saksalais ratsastajan Claudia Rücherin ratsut jotka oli Lissaro van de Helle ja Scumacher. Molemmat hevoset liikkuivat rennosti ja tahdikkaasti. Kumpikaan näistä hevosista ei ollut "häikäiseviä" yksilöinä vaan lähinnä varmoja suorittajia. Caludian istunta valitettavasti ei ollut aivan suora joka häiritsi suorituksen esteettisyyttä.

Schumacher

Andreas Helgstrandin kuudenneksi ratsastama Stamina liikkui elastisesti ja hyvin niveliä käyttäen.

Stamina

Sarkozy oli ratsastettavuudeltaan minulle selvä pettymys vaikka oria ratsasti Saksan ansioituneimpia nuorten hevosten ratsastaja Eva Möller ei hevonen antanut itsestään yhetistyökykyistä kuvaa.
Ori selvästi vastusteli ratsastajan antamia apuja mm. perutuksessa jossa se jopa potki apuja vastaan, oriilla oli myös muutamassa muussa kohdassa selvää erimielisyyttä ratsastajan kanssa. Ori saikin kohdasta submissiveness 6.90.

Kuusi vuotiaiden voittaja Uno Donna Unique oli upeasti liikkuva tamma jonka isä on Don Schufro. Tamma oli hieman kevyessä kunnossa joka saattaa johtua aika kovasta harjoittelusta.
Myöskin Andreaksen toinen hevonen Hönnerups Driver oli hyvin hoikassa kunnossa.
Driverin suorituksen pisteitä vei alas hevosen passagemainen ravi josta tuomarit selvästi rankaisivat ratsukkoa, hevonen myös esitti varsin jännityynyttä käyntiä josta tulikin pisteitä vain 6.30. Hevonen esitettiin myös ikäiseksi liian korkeassa muodossa ja se liikkuikin välillä jopa kuolaimen takana.

Hönnerups Driver

Tässä luokassa myöskin sama ratsastaja vei sekä hopea, että pronssimitallin eli Eva Möller joka tuli toiseksi Sandro Hittiläisellä oriilla Soliere, pronsille Bellisimolaisella Blickpunkt joka vaikutti varsin nöyrältä hevoselta.

Muita luokassa mieleen jääneitä hevosia oli Ruotsalaisratsastajan ratsastama ihana tamma Deja jolla oli varsin laadukkaat ja tahdikkaat liikkeet, valitettavasti pisteitä vei alas epäonnistumiset laukanvaihdoissa joten submissiveness pisteitä tuli vain 6.0. Hevonen olisi ehkä suorittanut paremmin hieman kokeneemman ratsastajan alla.

Erittäin kaunis hevonen oli myöskin Espanjalais ratsastajan ratsastama Somerset jonka isä on Stedinger emänisä Rubinstein. Ori oli isokokoinen erittäin jalo kaunis musta hevonen jolla elastinen liike valitettavasti käynit oli todella huonoa joka pudottikin ratsukon pisteitä todella alas.

Somerset

Ruotsalaisten hevonen Greetings oli selvä suosikki Ruotsalais katsojille ja sille olikin asetettu ennakko suosikin paineet heidän puoleltaan. Greetings on erittäin kaunis kimo ruuna jonka isä on Don Romatic. Valitettavasti hevonen liikkui etu ja takaosalla täysin eriparia, etujalat olivat aktiiviset ja korkealla polvella, mutta takaosa jäi aktiviteetilta vaatimattomaksi.

Greetings

Tuomareiden selvä linja oli se, että hevoset ovat nuoria hevosia ja niiden pitää liikkua ikäisilleen sopivassa kokoamisasteessa, liian kootut hevoset saivat selvästi huonommat pisteet js passagemaisista raviaskellista selvästi sakotettiin. Tämä linja on selvä merkki ratsastajille, että hevosille pitää antaa aikaa kehittyä eikä pitää kiirettä koulutamisessa, ehkäpä tällä tavalla hevoset pysyvät paremmin myös terveinä

Lissaro van de Helle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti