tiistai 21. elokuuta 2012

Zico ja Nipsu harjoituskisoissa

Lauantaina olimme Goldencoast Emeraldan eli Nipsun ja Pin Rock's Zicon kanssa harjoituskoulukisoissa Karjalohjalla.

Ira starttasi Nipsulla helppo B tasoisen FEI:n kenttäponien kouluohjelman ollen siinä toinen 66,086%

Zicolla osallistuttiin ensimmäistä kertaa kisoihin. Vaikka Zico on normaalisti todella rohkea ja itsenäinen, uusi paikka sai selvästi jännitystä aikaan.
Zicohan on vasta neljä vuotias ja ollut satulassa noin kaksi kuukautta joten siihen nähden suoritus taitoluokassa oli varsin hyvä. Zico oli luokassaan jaetulla toisella sijalla.

Luokan voittaja oli 86cm shettis tomeran ratsastajansa kanssa. Poni oli aivan hurmaavan määrätietoinen ja se yrittikin aina portin kohdalta ulos;)

Huvittavaa olikin kun iso yli 170cm Zico haki turvaa pienestä shettiksestä kun he olivat veryttelemässä maneesissa, yksin ei millään Zico olisi ollut vieraassa maneesissa.

Sunnuntaina olisi tarkoitus startata Tianan ja Nipsun kanssa Espoossa Punametsänratsastajien seurakisoissa.

Parin viikon päästä on RJL:n nuorten hevosten festivaalit jossa Ira starttaa kolmevuotiaalla Kiahan Josefinalla. Näyttelyyn olisi tarkoitus viedä puolisisarukset Zico ja Bonaparte.

Syyskuun puolessavälissä olisi EBEF myöskin Ypäjällä ja sinne on menossa ainakin Josefina ryhmäratsastusluokkaan, mahdolliseti myös Zico. Bonaparte olisi tarkoitus näyttää Saksalaisille tuomareille josko siinä olisi laatua niin paljon, että vietäisiin se Saksaan oripäiville.

Pin Rock's Gerco tuli kotiin viimeviikolla ja Ira aloittaa sen kanssa kunnon kohottamisen ja myöhemmin syksyllä sen kanssa on tarkoitus startata vielä joitakin koululuokkia.
Ponilla on todella hienot liikkeet ja se myös hyppää hyvin, harmi vaan, että sillä ei pahemmin kilpailtu kun se oli ylläpidossa. Nyt onkin tarkoitus saada ponille riittävästi ratakokemusta ja viedä se koulutuksellisesti eteenpäin. Gercossa on valtavasti potentiaalia laadukkaaksi kilpaponiksi kunhan se saada viety hieman eteenpäin ratsastuksellisesti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti