keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Viron ratsuponinäyttely

Viimeviikonloppuna olimme yhdessä Taina Tommilan kanssa tuomaroimassa Virossa, Rita Kaunan tallilla pidettyä ratsuponinäyttelyä johon oli ilmoitettu yli kolmekymmentä ratsuponia + toistakymmentä pikkuponia.

Lähdimme matkaan perjantaina, jotta olisimme hyvissä ajoin paikalla lauantaiaamuna. Näyttely aloitettiin klo: 11:00 joten ponien arvostelemiselle ei jäännyt hirveästi aikaa.

Virossa halutaan keskittyä esteponien kasvattamiseen joten arvotelussa oli mukana myös irtohypytys kaikkien ponien osalta.
Arvostelukaavakeessa oli kymmenen erikohtaa: tyyppi, pää-kaula-runko, etujalat, takajalat, käynti, ravi, laukka, hyppytekniikka, kapasiteetti ja luonne.
Aikaa arvostelulle ei kuitenkaan ollut hirveästi joten päivästä tuli varsin pitkä ja raskas.

Ponit

Virossa on tapahtunut selvää kehitystä ratsuponikasvatuksessa,  ajatellen sitä, että siellä on aikaisemmin lähinnä syntynyt ratsastuskouluponeja.
 Nyt oli todella mukava huomata, että Virossa on muutamia kasvattajia jotka todella panostavat laadukkaaseen kasvattamiseen ja jalostuseläimiä on jopa haettu ulkomailta.

Arvosteltavina oli kaksi vuotiaat tamma ja oriit omissa luokissaan, kolme vuotiaat tammat ja oriit sekä aikuiset tammat ja oriit. Vanhempia oreja ei laitettu paremmuusjärjestykseen vaan niille ainoastaan annetiin arvostelu.

BIS tittelin voitti kaksi vuotias ori Oleander jonka isä on WPB Onslow.

Oleander oli rohkea ja kapasiteetikas poni josta voi odottaa hyvää urheiluponia.Hienolla tekniikalla ja kapasiteettilla hyppäsi myös kolme vuotias Saksassa syntynyt B Welsh ori  Mc Leod
Yllä muutaman tamman hyppytekniikkaa. Alempi tamma on Suomessa syntyneen B Welsh oriin Peackokin jälkeläinen. Molemmat tammat olivat luokansa kolmen parhaan joukossa.Yllä jalostukseen hyväksytty WPB ori Onslow isä Pin Rock's Tony Dees emä Pin Rock's Rose

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti