lauantai 4. elokuuta 2012

Varsonnat jatkuneet

Heinäkuussa varsoi leasing tamma Wer Ginet isä Krack C, kauniin tammavarsan Velvetistä, tamma myös uusittiin Velvetillä ja jatkaa vielä vuoden leasingissä.

Lakon Miss Lailai varsoi todella kauniin läsipäisen tammavarsan Twisteristä. Varsa liikkuu todella elastisesti kuin jousilla, varsa jää itselle kasvamaan.

Pin Rock's Piper varsoi elämän haluisen, pirteän tammavarsan joka valitettavasti oli kehitysvammainen sillä siltä puuttui molemmat etujalat! Varsa nukutettiin eläinlääkärin toimesta ikiuneen.

Kehitysvammaisen varsan syntymiä tapahtuu kuulemma välillä ja tietysti meidän tuurilla tällainen varsa syntyi meille. Varsan pois laitto oli tietysti pakko, mutta se olisi ollut helpompi hyväksyä jos varsa olisi muutenkin ollut heikko ja elinkelvoton. Tämä varsa oli kaikkea muuta kuin heikko se oli todella taistelija joka urhoollisesti yritti nousta ylös siinä tietysti onnistumatta.
Vieläkin suren varsan puolesta siitä olisi tullut varmasti varsinainen menijä, nyt se ehkä laukkaa taivaslaitumilla "neljällä" jalalla.

Elokuussa odotamme vielä syntyväksi yhden varsan Pin Rock's Last Chanselle. Varsa on Twisteristä eli se tulee olemaan täyssisar Pin Rock's Hustle and Bustelelle joka on erittäin lupaava esteponi.

Jalsotusoriimme Flora's Hof Magic myytiin Viroon jossa se toivottavasti vielä ehtii useamman vuoden astua ja periyttämään hienoja kilpaponeja.
Olen syyskuussa menossa tuomaroimaan Viroon poninäyttelyä Taina Tommilan kanssa ja toivon, että samalla reissulla ehtisimme myös käymään katsomassa Magicia uudessa kodissaan.

Ira on vihdoin ehtinyt myös aloittamaan työskentelyn useamman nuoren hevosen kanssa, apuna siinä on ollut "Suusa" joka aikoinaan voitti Twisterin kanssa SM kultaa kouluratsastuksessa.

Iralla on myös muutama vieraita ratsutettavana mm. Kiahan Josefina joka on 3v. FWB tamma oriista Jetset D. Tamma on myytävänä ja se tulee osallistumaan EBEF tapahtuman ratsastusluokkaan syyskuussa.
Ira ratsuttaa myös WPB kouluponitammaa Goldencoast Emmanuelle jolla Iran on myös tarkoitus startata joitakin koululuokkia. Emmanuelle on myös myytävänä!

Pin Rock's Laverne on myös ollut Iralla läpiratsastettavan muutan viikon.
Kunhan Laurille kehittyy tarpeeksi voimaa ja lihaksia takaosaan niin se alkaa lunastaa niitä odotuksia mitä ponissa on ollut.
Ira on treenannut Laurin kanssa passagea ja piruettilaukkaa ja sen takaosa alkaa vähitellen tulla paremmin kokoajan sen alle. Ira on ottanut Laurin kanssa paljon myös siirtymisiä joka on selvästi kehittänyt sen liikettä laadullisesti.

Etsimme muutamalle nuorelle lupaavalle esteponin alulle kilparatsastajia. Toinen poneista on pikkuponi Pin Rock's Mikado joka on samasta emästä kuin Hannibal ja Spirit.
Mikelle etsisimme pienikokoista taitavaa ratsastajaa jonka kanssa Mikke voisi kilpailla useamman vuoden.

Toinen poni on nyt viisi vuotias iso poni Doug Jewell jolla on lahjoja pitkälle esteratsastuksessa ja liikettä myös kouluun.

Jos etsit hyvää laadukasta ponia kilpailtavaksi niin ota yhteyttä joko puhelimitse 045-1109676 tai sähköpostiin tiina.ristimaki@gmail.com kerron poneista mielelläni lisää.

Kasvattimme on kisoissa  hienosti menestyneet mm. Phoebe on aluetasolla ottanut useita voittoja ja sijoituksia Sanna Sivusalon ratsastamana.
Hannibal ja Spirit ovat voittaneet kansallisessa ponicupissa, Hannibal koulussa ja Spirit esteissä.
Esmeralda otti myös ensimmäisen voittonsa alekoulukisoissa helppo A luokassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti