sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Ulff Möllerin kurssi

Ira ja Velvet osallistuivat viimeviikonloppuna Lahassa pidettyyn Ulf Möllerin kurssille ja Ira piti kurssista todella paljon.

Möller on nuoriin hevosiin erikoistunut Saksalainen valmentaja ja hänen toiveena onkin, että hevoset on maksimissaan 7v.
Möller haluaa nähdä erittäin hyvin eteenpäin pyrkiviä hevosia jotka käyttävät takaosaansa hyvin.
Ira ja Velvet tekivätkin kovasti töitä molempina päivinä ja Ira sai vahvistusta omalle ratsastukselleen.
Ira on tosin ollut liian "kiltti" Velvetille joten Möllerin antamat neuvot ja kannustukset antoivat Iralle lisää pontta ratsastukseen.
Iran ongelma on lähinnä se, että hän ei ole riittävän vahva kropastaan eikä hänellä ole pitkiä jalkoja joilla vaatia hevosta liikkumaan viellä enemmän eteenpäin.

Helmikuun lopussa pidetään seuraava Möllerin kurssi johon heti ilmottauduimme mukaan.
Möller on erittäin vaativa valmentaja ja ääni kanttaa hyvin läpi maneesin kun hän piiskaa äänellään vauhtia ratsastajiin.

Ensimmäinen asia oli ehdottomasti se, että hevoset liikkuvat riittävän hyvällä aktiviteetilla läpi rungon ja ohjan tuki pitää olla ehdottoman tasainen ja suu pitää tuntea vetämättä kuitenkaan suusta taaksepäin. Jos hevonen ei hyväksy kuolaintuntumaa niin se korjataan aina hyvällä eteenpäin ratsastuksella ja käsi pidetään silloin passiivisena paikallaan.

Velvet liikui kurssin ensimmäisenä päivänä hieman jännityneenä, mutta seuraavana päivänä Velvet oli oma itsensä ja liikkui rennosti eteen.
Möllerhän on itse ratsastanut Velvetin isällä Sir Donnerhallilla ja sen isällä Sandro Hitillä ja hän antoikin Iralle vinkkejä miten näiden jälkeläisiä pitää ratsastaa.

Möller kehui Velvetin askellajeja ja totesi, että kaikki kolme askellajia ovat laadukkaita ja, että sillä on kapasiteettia pitkälle.
Velvethän on perinyt emältä Rarellalta hienon laukkansa jossa se polkee vahvasti takaosalla ja käyttää hyvin kroppansa läpi selän.

Tästä on hyvä jatkaa kohti maaliskuun oripäiviä seuraavaksi Velvet menee tiistaina kiropraktikolle tarkistuksiin ja sille tehdään tarvittavat hoidot sen jälkeen tuleekin ohjelmistoon mukaan esteiden treenaminen Veeran valmennuksissa, että Velvet selviytyisi estekokeesta läpi mikäli se siihen joutuu oripäivillä, toivottavasti silmän heikohko näkö ei tee hyppäämisestä ylipääsemättömän vaikeaa.

Kuntopohjaa tullaan luomaan ulkokentällä jossa on nyt mukavasti lunta joten hankitreeni lisätään mukaan harjoituksiin. Toivottavasti säät pysyvät muutamassa pakkasasteessa jolloin lumesta ei tulisi kovaa korppua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti