perjantai 25. marraskuuta 2011

Maajoukkuevalmentajien moraali

Ratsujalostusliiton syyskokouksessa oli Stella Hagelstam sekä Marko Björs kertomassa uudesta klubistaan sinivalkoisin siivin jossa koitetaan edistää FWB hevosten markkinointia.

Kahvitauolla keskusteltiin siitä, että valmentajat välittävät valmennettavilleen hevosia provisioita vastaan. Itse sanoin suoraan Markolle, että minusta ei ole valmennettavaa kohtaan korrektia välittää hevosia.

Miksi sitä en pidä hyvänä asiana on se, että jos valmennettava itse löytää mieleisen hevosen ja sopii kaupat alustavasti ja sitten ottaa mukaan valmentajan joka ei ole saamassa minkäänlaista korvausta myyjältä koska ei ole "löytänyt" tätä hevosta. Jokainen voi miettiä, että suositteleeko valmentaja tällaista hevosta josta ei ole "tienaamassa" provisioita.

Kaikkein pahimpana pidän sitä, että valmentaja myy hevosia ja poneja ja valitsee sitten näitä maajoukkuleireille. Tämähän tarkoittaa sitä, että se joka haluaa saada lapsensa leireille myös ostaa ponit ja hevoset valmentajien kautta.
Valitettavasti valmentajien välittämien hevosten/ponien laatu ei useinkaan vastaa sitä mitä ratsastajat toivoisivat.

Itse olin seuraamassa kouluponien katsastusta ja jäin ihmettelemään, että valmentaja oli välittänyt niinkin huonosti läpiratsastetun ponin valmennettavalleen. Ponilla oli hyvä käynti, mutta valitettavasti ravi ja laukka eivät olleet laadullisesti tavallisista poneista poikkeavaa. Tällaisesta ponista oli viellä maksettu aika korkea hinta joka ei valitettavasti kyllä vastaa ponin laatua.
Kyseinen poni aukoi voimakkaasti suutaan ja suorastaan juoksi ratsastajan alta pois.

Mikä olisi hyvä lääke valmentajien hevosvälitykseen?
Se olisi se, että valmentaja sopii valmennettavansa kanssa korvauksen siitä, että tulee mukaan hevosia valitsemaan näin valmentajalla olisi puhtaat jauhot pussissa eikä valmentajan tarvitse suositella hevosia/poneja ratsastajille jotka oikeasti eivät ole valmennettavalle sopivia.

Jos valmentaja haluaa tehdä hevoskauppaa hän ostakoon hevoset itselleen ja myy ne sitten valmennettavalleen.

Maajoukkuevalmentajan pitäisi mielestäni pysyä erossa hevoskaupoista näin ei tule eturistariitoja leireille ratsukoita valittaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti