perjantai 18. maaliskuuta 2011

Oripäivät lähestyvät

Ensi viikon tiistaina alkavat oripäivät Ypäjällä.
Valitettavasti jonkun verran on tullut poisjääntejä.

Tänään Ira ja Kaisa tekevät viimeisen silauksen Mikadolle joka ei vielä ole kaikkea talvikarvaa ehtinyt pudottaa. Onneksi hyvällä harjauskivellä saa yllättävän hyvin karvan irtoamaan. Mikado fiksataan muutenkin niin, että vuohiskarvat ja partakarvat leuan alta ajellaan. Samalla poni myös pestään ja puunataan kaikella mahdollisella tavalla.

Kengittäjä on käynyt jo pari viikkoa aiemmin vuolemassa Mikadon kaviot joten kaikki sen puolelta on kunnossa.

Oripäivillä saamme myös jännittää kuinka käy kasvatillemme Pin Rock's Silveradolle joka on osoittautunut varsin lupaavaksi hyppääjäksi. Silveradohan sai 9 hypyistä kyvytesiinfinalissa.

Oripäivillä olisi ollut perjantaina laatukisojen parhaille kilpailut, mutta se rata on mielestäni aivan liian vaativa näin kauden aluksi ja päätimme jättää Velvetin pois kilpailuista. Toki päätökseen vaikutti myös Velvetin aikaisempi luokaantuminen ja harjoittelun vähyys kilpailuja ajatellen.

Ira ja Reiska osallistuivat kuun alussa pidettyyn Fian kurssiin jossa olivat harjoitelleet paljon sulkuväistöjä ravissa sekä laukassa.
Toisenapäivänä he olivat harjoitelleet sarjavaihtoja joissa on ollut Iralla välillä laskuongelmia tai oikeammin Reiska jää välillä pohkeen taakse ja silloin se päättää itse, että vaihtaa useammin.
Neloset on usein ollut suurin ongelma koska se on Reiskasta vähän tylsää, että laukanvaihtoja tulee harvakseltaan.
Kolmoset ja kakkoset meneekin huomattavasti paremmin.
Iralla onkin tarkoitus startata Reiskalla huhtikuussa Ponihaassa pidettävissä kansallisissakoulukisoissa interiä. Samana viikonloppuna on myös eversti Carden kurssi joten Ira ratsastaa perjantaina Carden tunnilla lauantaina kisoissa interiä ja sunnuntaina uudestaan Carden kurssilla.

Tänä vuonna on ollut hienoa, että täällä etelässäkin on ollut reippaasti lunta ja Reiska ja Ira ovat lumisella ulkokentällä harjoittelleet passageja joka on ollut Reiskalle se vaikein opetettava. Vielä on tarkoitus hyödyntää paksu lumikerros kentällä, että Reiska tulisi valmiimmaksi noiden passagejen kanssa.
Carde saakin sitten katsoa miten hyvin ratsukko on talvella tässä harjoituksessa onnistunut.

Ira ehti käydä Ypäjällä viikon mittaisen siittola-avustajakurssin jossa oli kolme ensimmäistä päivää teoriaa ja kaksi viimeistä päivää käytännön harjoittelua.
Ensimmäisenä harjoittelu päivänä he olivat ryhmissä hypyttäneet oreja pukille ja Ira oli käyttänyt keinovaginaa. Toisena päivänä oli hyppyharjoituksissa ollut vanha herra Samuli jonka Ira oli tuonnut pukille.
He olivat harjoitelleet myös siementämistä ja laskeneet siitiömääriä jne..
Kesällä heidän täytyy pitää yhteensä kuukauden mittainen harjoitusjakso oriasemalla tai siementävän eläinlääkärin apuna.
Ira saakin tänävuonna harjoitella omilla tammoilla siementämistä eläinlääkärin valvonnan alla.

Tallin rakennusprojekti nytkähti käyntiin. Arkkitehti on suunitelmieni mukaan piirtänyt uutta tallia koskevat piirustukset, seuraava asia on hakea viideltä naapurilta suostumukset tallin rakentamiseen ja sitten kun tämä prosessi on edennyt niin jätetään rakennuslupaa varten hakemukset. Tämän jälkeen joudumme todennäköisesti odottamaan rakennusluvan tuloa elokuun puolelle jolloin olisi tarkoitus aloittaa pohjien teko.
Olemme saanut jo hyvän tarjouksen betonielementtifirmalta joka myös pystyttää elementit samaan hintaan.
Ikkunat tulemme todennäköisesti ostamaan Ruotsista sillä siellä tehdään kaarevanmallisia ikkonoita jotka ovat huomattavasti mukavamman näköisiä kuin neliön malliset.

Blizzi on edennyt hienosti Iran ratsutuksessa Irahan vei ruunan Zellelään helmikkuussa jossa Santtu on maastakäsin työskennellyt sen kanssa ja auttanut Iraa selkään menossa.
Itse en ole ollut paikalla katsomassa, mutta hevonen on saanut kehuja erittäin elastisesta liikeestään ja siitä, että se ravaa hienosti ylämäkeen.
Blizzi on selvästi perinnyt emältä Riannelta tavan liikkua ja tästä hevosesta on lupa toivoa ratsua jopa GP-tasolle asti, Riannen emänsiskohan Heye on kilpaillut kansainvälistä GP:tä Karin Nijveltin ratsastamana. Myös Riannen sisko on kilpaillut koulua intertasolla ja veli sekä esteitä, että koulua ja myyty myöhemmin USA:n.

Ira on samalla ratsuttanut Zellelän kaikki nuoret kolme vuotiaat ja hevoset on mukavasti edenneet ratsastuksen alkeissa. Sunnuntaina Ira käy viellä ratsuttamassa Zellelässä ja tuo Blizzin kotiin jatkamaan harjoituksia.

Helmi poni oli eilen hyppäämässä Melginien maneesissa jossa se hyppäsi lyhyttä rataa, poni hyppäsi fantastisesti korvat hörössä kaiken mitä sen eteen tuli.
Helmi myös hyppäsi paremmin mitä suuremmaksi esteet nostettiin, pienistä esteistä se ei oikein välittänyt ne eivät sitä saaneet syttymään, mutta isot ne olivat mieleen.
Laitan myöhemmin linkin videoon kunhan ensin saamme ne nettiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti