torstai 3. maaliskuuta 2011

Astuvista oreista

Maaliskuu on vihdoin alkanut ja on aika miettiä tammoille oreja.

Tänävuonna viemme vain yhden ponioriin oripäiville.

Kyseessä on siis 3v. WPB ori Pin Rock's Mikado jonka isä on Flora's Hof Magic ja emä vahva periyttäjätamma T.T.Gipsy Girl.

Gipsyn aikaisempia varsoja on mm. Pin Rock's Hannibal joka 2009 sai hopeaa kouluratsastuksessa ja 2010 voitti SM kultaa.
Gipsyllä on myös toinen poika joka on Pin Rock's Spirit joka nuoresta iästä (6v.)huolimatta sai hallimestaruus hopeaa.

Mikado osallistuu 3v. myös suorituskyvynkokeeseen, rakennearvostelun lisäksi.
Ori tuskin saa astutuslupaa tänävuonna, mutta käydään kuitenkin näyttämässä kuinka hienosti Mikado hyppää.


Vanhemmista oreista on tänävuonna kaytettävissä seuraavat oriit:

Pin Rock's Black Velvet jonka ensimmäinen ikäluokka on ollut laadullisesti todella korkeaa tasoa.
Velvetin varsathan menestyivät hienosti maitovarsaluokissa voittaen kaikki luokat.
Tästä syystä olemme päättäneet, että astutamme itse sillä ja samalla ori on myös muiden käytettävissä vaikka oriilla ei varsinaista jalostulupaa olekkaan.

Oriin suku on kuitenkin se mikä oriissa on vahvaa isän puolelta yhdistyy Donnerhall ja emän puolelta Ferro, Voltairella vahvistettuna.

Velvet itse jatkaa kilpailemista mahdollisesti jo huhtikuussa jos sopivia luokkia nuorelle hevoselle löytyy. Oriista saa spermaa siirtona. Maksut varausmaksu 500€ sis.alv. + sperman käsittelykulut noin 90€ annos. Oriilla on ollut erittäin laadukas sperma joten se on saanut tammat hyvin tiineiksi, sperma kestää myös hyvin kuljetusta.
Velvettiä voi myös käyttää ponijalostuksessa sen ensimmäisestä ikäluokasta on syntynyt useita hienosti liikkuvia ponikokoisia varsoja.


Welsh Pard Bred oreista seuraavat ovat käytössä:

Hunsingo's Twister joka on I ktk ori saavuttanut 2009 kouluratsastuksessa SM kultaa.
Twister on 140cm ja erittäin hieno sukuinen. Ori sopii erinomaisesti tammoille jotka ovat suuria ja riski näin ollen ylisuurista poneista on mahdollinen, oriilla on pienentävä vaikutus varsojen kokoon.
Twisterin varsat ovat ryhdikkäitä, hyvin niveliä käyttäviä ja ne myös hyppäävät hyvin.


Flora's Hof Magic on myöskin I ktk ori jonka jalostuslupa on katkolla ja siksi käymmekin oriin kanssa huhtikuussa ponioripäivillä hakemassa jatkolupaa.

Magic on ainoa jalostusori Suomessa joka on hypännyt EM-kilpailuissa. Magic myös periyttää hyviä suoritusominaisuuksia ja siitä onkin kilparadoilla koulu, este sekä kenttäponeja jopa kansainvälisilläluokissa. Magicilla on myös jalostukseen hyväksytty jalostusori Hollannissa ja myös poika Lenadro's Sirik on periyttänyt erinomaisia jälkeläisiä kilparadoille.
Magicin poika Sjors on voittanut 2009 SM kultaa ponien kenttäratsastuksessa.


Pin Rock's Albert palkittiin 3v. Ip ja sai vuoden jalostukseenkäyttöoikeuden. Albertin varsat ovat olleet kerrassan lupavia liikkujia ja hieno rakenteisia ne myös liikkuvat "ylämäkeen".

Albertin isä Bodo kuullu Hollannin parhaimpiin jalostusoreihin ja se on jättänyt useita jalostusorijälkeläisiä sekä erittäin hienoja kilpaponeja.
Itse näin Bodon ensimmäisen kerran kun se oli Hollannin oripäivillä 4v. ratsastusluokassa jossa se liikkui ratsastajan kanssa aivan uskomattoman hienossa tasapainossa, en ole koskaan nähnyt noin nuorta ponia tai hevosta samanlaisessa balanssissa.

Albert on astunut vaikka sillä ei ole ollut jalostukseen käyttöoikeutta koska emme ole ehtineet valmistella sitä suorituskyvynkokeisiin. Albert on ollut erittäin suosittu tammanomistajien keskuudessa ja ori taisi viimevuonna olla meidän käyteyin ori. Ori astuu vain livenä varausmaksu 370€ ei muita kuluja astuksen suhteen.

Kaikista yllämainituista oreista tulen tekemään erillisen esittelyn, kantakirjalausuntoineen. Kiinostuneet voivat teidustella yllämainituista oreista puhelmitse 045-1109676 tai email tiina.ristimaki@gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti