keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Oripäivät jatkuu...


Yllä kuva Pin Rock's Hustle and Bustle ponista eli Formulasta


Takana on väliarvostelu oripäiviltä jossa suurin osa oreista jätettiin jatkosta.

Mikado selvisi hienosti ensimmäisistä testeistä vaikka vähällä oli, että poni olisi loukannut itsensä.

Irtohypytyskujan esteiden jälkeinen takaosa oli tehty "lautaporteista joissa oli peräkkäin kolme puu neliötä niin, että neliön keskusta oli täysin tyhjä johon hevonen voi siis työntää päänsä.
Mikadon hypättyä ensimmäisen kierroksen sitä pyydysteltiin kiinni tässä osassa ja se työnsi päänsä läpi tällaisesta portin reiästä ja lähti ns. raamit kaulassa villisti laukkaamaan maneesia ympäri.
Poni ehti tehdä muutaman kieroksen portti kaulassa ennen kuin juoksi takaisin kujaan jossa se lopulta hiljensi vauhtia ja sai portin kaulastaan.

Ponilla on kuitenkin niin hyvä pää ja itsetunto, ettei se ollut moksiskaan vaan jatkoi hyppäämistä mallikaasti suorituskyvynkokeessa.
Mikadosta sanottiinkin, että se on rohkea ja atleettinen, se hyppää hyvällä tekniikalla etujaloilla ja sillä on erittäin hyvä tekniikka takajaloissa jotka se avaa myös hyvin. Laitan myöhemmin linkin videoihin jossa se tekee suorituskyvynkoetta.

Mikado pääsi jatkamaan testejä perjantaille.

Valitettavasti Pin Rock's Silverado ei ollut yhtä hyvässä vedossa hypyissä ja se oli turhan kiireinen ja näin ollen siitä sai vaikutuksen, että se tarvitsee vauhtia hypätäkseen suurempia esteitä. Ori oli hyvin jännitynnyt ja oli turhan hätäinen hypyissä. Silverado ei päässyt jatkoon.

Kolmevuotiaista karsiutui useita oreja riittämättömän rakenteen vuoksi, todella monella oriilla oli paljon sanottavaa huonoista jalkarakenteista. Itse jäinkin miettimään sitä, että eikö omistajat kykene erottamaan taittunutta varvasakselia tai voimakasta sapellijalkaa, itse ainakin tällaiset oriit ruunaisin hyvissä ajoin sillä jalostusoriilla pitää olla suhteellisen moitteettomat jalat jalostusta ajatellen.
Miksi nähdä vaivaa oriin kanssa jolla huomattavia puutteita jalkarakenteissa?

Viikonloppuna Yrjövuoren Jenna oli hyppäämässä Pin Rock's Hustle and Bustella eli kotoisemmin "Formulan" kanssa Salon aluekisoissa hypäten ensimmäisen 90cm radan.
Formulahan on vasta 5v. 134cm poni ruuna jolla Jenna tulee tällä kaudella hyppäämään ponicuppia.
Formula oli hypännyt muuten täysin puhtaasti, mutta sen ensimmäselle esteelle tekemää epäröintiä oli tulkittu kielloksi vaikka poni ei ollut peruttanut eikä seissyt paikalla kolmea sekuntia vaan hidastanut ja ihmetellyt esteen takana näkyvää valoraitaa joka tuli maneesin ikkunasta. Aurinkoiset kevätpäivät tekevät usein heijjastuksia maneesin pohjaan ja tällainen on uutta nuorelle ja kokemattomalle ratsulle.
Formula oli tehnyt valtavia hyppyjä ollen reippaasti irti puomeista.

1 kommentti:

  1. Hieno Formula!! Tutustuin poniin silloin kun se oli kolmen muun varsa kanssa Kirkkonummella ja kävimme Tuikun kanssa poneja opettamassa. Mukavaa kuulla että Formulasta on kehittynyt hieno esteponi. :)
    terveisin Minnaliisa

    VastaaPoista