maanantai 20. joulukuuta 2010

Esteponeja Hollannista

Uudet esteponit saapuivat viime viikolla Hollannista.

Saimme myytäväksi kaksi todella hienoa ponia joilla on hyvä tähdätä ensivuonna kansallisiin luokkiin.
Vanhempi poni on 11v. ruuna Thomas joka on ollut samalla perheellä ensin isosiskon ratsastamana hypäten Z-luokkia (110-120cm) ja siirtynyt pikkusiskon (10v) ratsuksi kilpaillen L-tasolla. Poni oli kuitenkin turhan suuri pikkusiskolle joten perhe päätti myydä ponin ja etsiä nuoremmalle sopivamman.
Thomas on nätti ruunikko jolla on tähti päässä ja korkeutta sopivasti 147,5cm.

Toinen poni on pian 7v. tuleva ruuna Tolheksleane's Luckey joka on myöskin 147,5cm, ponilla on myös paljon kapasiteettia esteisiin.
Luckey on oman alueensa estemestari L-tasolla nuoresta iästä huolimatta.
Luckeyllä on myös kilpailtu koulua H:B tasolla joten se on erittäin hyvin ratsastettu.
Luckeyllä on hienot liikkeet ja erittäin vahva laukka joten sen on helppo myös hypätä.
Ponin suku on todella vahvaa estesukua ja sen molemmat vanhemmat on Hollannin parhaan kilpaponikasvattajan kasvattamia. Isä Orchid's Quinii emä Orchid's Lutina ja sen isä kuuluisa Kantje's Ronaldo josta on lähemmäs 10 jälkeläistä kilpaillut EM-tasolla esteissä.
Ochid's sittolan kasvatteja täällä on mm. kauttamme tullut Noora Taimelan hieno ratsuponiori joka on maajoukkuerenkaassa.

Valokuvia valitettavasti ei ole vielä saatavana koska tietokoneeni hajosi ja joudun hetken pelaamaan lainakoneella jossa ei ole kuvankäsittelyohjelmia.
Onneksi saimme pelastettua kaikki aiemmin otetut kuvat vuosien varrelta ja gmailin sähköposti pelaa kaikissa koneissa. Muistakaa tallentaa tärkeät kuvanne sillä vanhoja kuvia ei ole kiva menettää.

Fian kurssi joulukuun alussa oli todella antoisa, Ira todella pitää Fian valmennuksista ja tarkoitus onkin jatkaa hänen valmennuksessa aina kun hän Suomeen saapuu. Fia on myös itse menestynyt hienosti GP-koulukisoissa ollen Lontoossa Kurissä 7 saaden yli 73% tuloksen.

Ensi kaudella Iran on tarkoitus kilpailla Reiskan kanssa intteriä, Twisterillä avointa H:A ja katsotaan myös jos ponille hankitaan kanget ja startattaisiin myös ehkä V:B tasolla sillä Twister osaa yksittäiset vaihdot.
Ira tulee jatkamaan myös Velvetin kanssa kilpailemista nuorten hevosten luokissa ja myöhemmin tähdätä vaativiin luokkiin.
Velvet ei siis ole näillä näkymillä lähdössä ulkomaille kantakirjattavaksi vaan jää kilpailemaan tänne.
Olen myös sopinut oriaseman kanssa Velvetin hypyttämisestä pukille sillä tarkoituksemme on astuttaa joitakin omia tammojamme sillä ihan siitä syystä, että varsat ovat olleet todella hienoja. Tänävuonnahan emme oria antaneet käyttöön vaikka moni sitä kyselikin. Ensivuonna voimme ottaa joitakin tammoja Velvetille edulliseen hintaan, kiinostuneet voivat ottaa yhteyttä.

Velvetin poika Pin Rock's Bonaparte joka on samasta emästä kuin RJL:n näyttelyn BIS Zico on todella lupaava. Olenkin päättänyt, että varsaa ei myydä vaan se on tarkoitus viedä keväällä kasvattajapäiville. Varsalla on todella hienot liikkeet ja se on todella selväpäinen ja miellyttävä varsa kaikin tavoin käsitellä.
Tarkoituksena on tehdä joulun välipäivinä Bonasta videot, laitan sitten linkin tänne jotta voitte nähdä varsan elastiset liikkeet.

Meillä on nyt työn alla todella kiva 7v. tuleva pieni noin 162cm kouluhevonen jolla on parhaillaan varsa alla Velvetistä. Kerttua on ratsastettu nyt muutamia kuukausia varsomisen jälkeen ja se on menossa hyvää vauhtia eteenpäin ratsastuksellisesti. Tamma sopisi erinomaisesti vaikka poneista hevosiin siirtyvälle juniorille.
Kerttu on todella letkeä liikkeinen ja se liikkuu hyvässä tahdissa. Tamma on myytävänä.

Hyvää Joulua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti