perjantai 23. marraskuuta 2012

Yhteenveto 2012 varsoista

Tämän vuoden varsat ovat olleet toinen toistaan hienompia.
 Varsojen kehittymistä tulen jännityksellä seuraamaan, mihin ne vielä tulevaisuudessa yltääkään.


Pin Rock's Zulun tammavarsa esteoriista Tornesch. Varsa oli jo päivän vanhana erittäin terävä, tällaista varsaa en ole nähnyt näiden kolmenvuosikymmenen aikana mitä olen hevosia ja poneja kasvattanut.
Varsan ulkoilessa vuorokauden vanhana se teki sellaisia pukkeja, että usea rodeohevonenkin olisi ollut sille kateellinen. Varsa oli heti alusta alkaen erittäin notkea, rohkea ja energinen, se hyppäsi jo muutaman päivän vanhana koivutukkeja niin, että emä sai juosta hädissään sen perässä. Varsa ei tule myyntiin vaan se tulee jatkamaan jalostuksessa kolmevuotiaana ja sen jälkeen jos se pysyy terveenä se saa siirtyä kilpakäyttöön ja tehdä kilpauran. Varsan isästä löytyy videoita.
 Tornesch oli hienosti pariviikkoa sitten Veronassa World Cupissa kolmas ratsastajansa Malin Baryjardin kanssa. Valitettavasti ori loukkasi itsensä kesällä ja joutui tästä johtuen jättämään Olympialaiset väliin.


Teunie tammalla on myös erittäin lupaava tammavarsa KWPN oriista Ustinov.
Tämä varsa on luonteeltaan maltillisempi, mutta se on uskomattoman elastinen hypyissä ja sillä on räjähtävä ponnistus. Moni varmaankin miettii, että miten pienistä maitovarsoista voi nähdä tällaisia ominaisuuksia?

Kun varsojen kanssa touhuaa joka päivä ja näkee niiden edesottamuksia ja väläytyksiä niin ne kertovat kasvattajalle kyllä varsin paljon. Nämäkin varsat viedään päivittäin emiensä perässä tarhaan jossa porttipuomit ovat vinottain kun niitä päästetään tarhaan, usein varsat hyppäävät milloin mistäkin kohdasta yli ja silloin näkee niiden reaktiokyvyn ja väläyksiä tekniikasta.
 
                                Emä Teunie isä Ustinov FWB tammavarsa kasvattaja Ira Ristimäki

                                   Kouluvarsoja syntyi meille tänä vuonna kolme kappalettaRiannen orivarsa Pin Rock's Black Velvetistä on elastisesti liikkuva ja sillä on erittäin hieno käynti joka menee läpi selän, tahdikas ravi jossa on erinomainen polven käyttö, laukka hyvin pyörivää. Varsa on hyvää vauhtia muuttumassa lähes mustaksi se on ryhdikäs ja liikkuu luonnostaan hyvin ylämäkeen. Riannen aikaisempia varsoja on mm. Pin Rock's Phoebe. Riannen emän sisko Heyue on kilpaillut Hollantilaisen Karin Nijveltin ratsastamana kansainvälisiä GP-luokkia.
Varsa on myytävänä, hinta 6500e sis.alv. varsasta löytyy myös video. Katsokaa videolta kuinka se liikkuu kuin jousilla!


Hannover tamma Electra van der Breekin miltein musta tamma varsa on elegantti ja upea kaulainen, ryhdikäs ja hyvin liikkuva tamma varsa. Isä Pin Rock's Black Velvet.
Emä Electran suku on varsin mielenkiintoinen, tamma on sisarpuoli emän kautta jalostusori Salierille joka on jättänyt moninkertaisen Olympia kultamitalistin Salineron jolla Anky van Grunsven kilpaili.
Electran isä El Bundy on taas ollut ikäluokkansa toiseksi paras ori askellajeissa ja esteillä paras. Isänisä Escudo I on monen menestyneen kilpahevosen takana.
Varsa on myytävänä, upea tilaisuus laatuvarsaa hakevalle! Alla kuvia varsan sukulaisista.
                                                                   Yllä  El Bundy


           
                                                 Escudo I vuoden 2009 Hannover ori


                                Jalostusori Salieri joka on Electran velipuoli emän Samtbeeren kautta.
                                         Salinero moninkertainen Olympia kultamitalisti.KWPN tamma Weer Ginetin tammavarsa, isä Pin Rock's Black Velvet. Ginet on hieno sukuinen tamma jonka isänisä  Krack C on kilpaillut kansinvälisiä GP-luokkia Anky van Grusvenin kanssa. Tamma on linjattu kouluori Flemminghiin. Varsan on linjattu merkittävään kouluhevos periyttäjään Ferroon joka tulee sekä isän, että emän puolelta. Varsa on myytävänä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti