torstai 23. kesäkuuta 2011

Kesän kiireet

Touko ja kesäkuu on mennyt siivillä.

Varsoja on syntynyt tähän mennessä kahdeksan kappaletta ja yksi heinäkuussa syntyvä on viellä tulematta.

Varsoista tulen tekemään ihan oman sivun kuvineen ja sukutietoineen.

Flora's Hof Magic siirtyy heinäkuun alussa astumaan pohjanmaalle jolloin tulee kauempana oleville tammoille oiva tilaisuus käydä oriin luonna jos pitkä matka on tähän asti ollut este.

Tammat ovat hyvin tiinehtyneet ainoastaan yksi tamma on ollut ongelmallinen hormoonitomintojensa takia. Tamma laitettiin piikillä kiimaan ja kehittikin hyvän kokoisen follikelin, mutta ei jäännyt siitä huolimatta tiineeksi. Eilisessä ultrassa tammalla ei ollut mitään tomintaa joten sille antoi eläinlääkäri uuden kiimapiikin ja toivotaan, että ensiviikolla päästäisiin astuttamaan.

Omia tammoja ollaan viellä vähän astutettu, mutta yksi on nyt tiine.
Electra van der Breek on musta kuvan kaunis Hannovertamma joka siemennettiin Black Velvetillä. Tamma on kovasukuinen sillä se on Ankyn Salineron täti isän kautta. Salineron isä Salier on samasta emästä kuin Electra ja tätä varsaa odotan suurella mielenkiinnolla.

Saimme vihdoin myös siemennettyä Pin Rock's Zulun jonka kiimoja ei meinannut millään tulla. Zulu laitettiin Malin Baryjardin Worls Cuppia hyppäävällä super elastisella oriilla Tornesch joka teki suuren vaikutuksen HIHS syksyllä. Tornechilla on aivan uskomattomman elastinen laukka ja hypyissä se on irti puomeista vähintään 20cm kun muut hevoset roikkuivat puomeissa kiinni.

Rianne ja Pin Rock's Zico piikitetään kiimaan ja Riannelle tullaan käyttämään Velvettiä ja Zululle olen vaihtanut oria sen hankalan kiiman takia, ori on Voice.
Ensiviikolla olisi siis tarkoitus molemmat siementää.

Voicesta löytyy youtubesta useita videoita se on uusi tulevaisuuden lupaus Edward Gaalille joka valitettavasti joutui luopumaan Totilaksesta sen omistajan vaihduttua.
Itse odotan Voicesta vähintään yhtä hyvää kuin Totilaksesta.
Laitan muutaman linkin tänne josta oria voi katsoa.





Teunie tamma teki todella lupaavan orivarsan Ustinovista, tämä varsa vaikuttaa todella kovaluonteiselta ja se on todella notkea varsa varsinkin pukitelessa laitumella. Tellu tullaan todennäköisesti uusimaan Ustinovilla sillä varsa on ehdottomasti lupaavin Tellun varsoista estehevosen uraa ajatellen.

Tellu varsoi varsan keskellä päivää suoraan laitumelle ja kaikki näytti sujuneen hyvin, mutta sille olikin jälkeiset vetäytyneet kohtuun jota emme heti huomanneet.
Tamma aloitti valuttaa eritteitä josta päättelimme, että kaikki ei ollut kunnossa.
Kunnaneläinlääkärimme Hanna tuli tammaa huuhtomaan ja löysi kohtuun jääneet jälkeiset. Oli todella erikoista, että tamma ei ollut sairastunut kaviokuumeeseen tms. joka ylensä seuraa välittömästi kun tammalle jää jälkeiset kiinni.
Tellu sai pitkän antibiottikuurin ja sitä huuhdotiin useamman kerran ja nyt oli kohtu hyvin palautunut ja voimme odottaa seuraavan kiiman alkua johon sen sitten siemennämme, varsakiima luonnollisesti jätettiin väliin, että kohtu sai kunnolla puhdistua.

Ira on startaillut Velvetin kanssa parit kisat sekä Reiskalla mennyt interiä ja Yrjöä joista molemmista on tullut yli 60% tulokset. Ira saikin näin ammattihevosenvalmentajatutkintonsa valmiiksi ja on nyt virallisesti ammattihevosenvalmentaja.
Ira on startannut myös Kertulla H:A luokissa saaden viimeisessä kilpailussa jo ihan mukavat prosentit 63,4. Kerttu tarjoaa luonostaan piaffeja ja passageja joita voisi hieman sille opettaa. Tamma on todella mukava kisapaikoilla ei kyttää eikä hötkyile mitään vaan tekee työnsä yhteistyöhalukkaasti.
Ira aloittaa Kertun kanssa kohta kankien harjoittelun ja katsomme jos loppukaudesta päästäisiin joku V:B starttaamaan. Kerttu on myytävänä siitä saa joku vielä oikein kivan hevosen kouluradoille.

Yritän saada otettua kuvia uusista varsoista sekä tehdä oman sivun oreille, mutta jos oriimme kiinostavat niin yhteyttä kannattaa ottaa vaikka puhelimitse 045-1109676.

Meillä on myytävänä muutama kiva esteponi ja estehevonen. Meillä on myös myynnissä nuoria omia kasvatteja joita kannattaa kysellä.

Pin Rock's Hot Shot on myyty se tulee myöhemmin näkymään kouluradoilla.

Hyvää Juhannusta kaikille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti