sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Pin Rock's kasvatit syksyn kilpailuissa

Nuortenhevostenfestivaaleilla järjestetyissä kolmevuotiaiden ryhmäratsastusluokassa oli mukana myös Iran kilpaileman estetamma Teunien poika Pin Rock's William The Lion.
Oriin ratsastajana toimi Else Väyrynen ja heidän yhteistyö näytti varsin mukavalta.

William oli ainoa estesukuinen hevonen hienosukuisten kouluhevosten joukossa, mutta tämä ei estänyt oriin hienoa menestystä askellajikilpailussa.
Tämä lupaa hyvää ensikevään oripäiville, minne oriin omistaja sillä tähtää, toivottavasti myös hypyt tulevat suoriutumaan yhtä hienosti.
Williamin pisteet olivat: käynti 7,5 ravi 7,6 laukka 8,5 yleisvaikutelma 8,0 kuuliaisuus 7,7



                          Pin Rock's William The Lion Ypäjän nuorten hevosten festivaaleilla

Williamin emän suvusta on sen verran mainittava, että emä Teunie polveutuu hienosta Hollantilaisesta Balia tammalinjasta josta on parikymmentä kilpahevosta kilpaillut kansainvälisiäluokkia.
Mm. oriit: Jodoukus joka tunnettaan erikoisesti Albert Zoerin kilpaileman Okidokin isänä, sekä jalostusori Hamlet joka on jättänyt mm. Olympia voittaja Hickstedin.
Teunie tamma on jättänyt meille useita hienoja varsoja ja meillä on myytävänä mm. vuotias erittäin lupaava orivarsa KWPN oriista Ustinov.

Nuortenhevostenfestivaaleilla oli myös näyttely jossa oli esillä kaksivuotias ori Pin Rock's Bonaparte joka voitti oman ikäluokkansa. Valitettavasti esittäjämme eivät uskaltaneet laittaa siihen riittävästi painetta joten ori näytti vasta champion oriin valinnan jälkeen parasta liikkumista.

Bona oli myös esillä viikkoa myöhemmin pidetyssä EBEF tilaisuudessa jossa sitä arvosteltiin neljän Saksalaistuomarin toimesta.

Arvioineissa oriista sanotiin mm. Näyttävä, liike suuntautuu ylämäkeen, ravi näyttävää, hyvä voimakas takaosa. Suuri, korkeajalkainen, suurilinjainen, hyvin kehittynyt. Hannover tuomari Jan Maren

Hyvän kokoinen, korrekti, sopusuhtaiset jalat. Hyvä rytmi ravissa, ylämäkeen, käynnissä hyvä tahti. Laukassa hyvä tasapaino. Kolme hyvää askellajia. Olisi mielenkiintoista nähdä ratsastettuna. Möller

Kaunis lapa-selkälinja. Hyvä eteenpäin pyrkivä käynti, polkee takaa hyvin alle. Hyvä dynamiikka, mutta tarvitsee selkään lisää joustoa. Hyvin kehittynyt. Oldenburg tuomari.

Isokoinen vielä keskeneräinen ja kasvuvaiheessa oleva ori. Pää voisi olla hieman kauniimpi.
Ravi hyvä tahti, liikkuu ylämäkeen rennosti ja hyvällä schwungilla. Laukka ylämäkeen, käynti hyvä.
Hevonen on kookas ja kevyt rakenteinen. Hyvä kouluhevosen alku. ZFDP Marc Hahne.




Neljä vuotias ruuna Pin Rock's Hot Shot osallistui Iran ratsastamana ryhmäratsastusluokaan EBEF:ssä jossa se voitti luokansa. Ruuna sai seuraavat pisteet:  ravi 8,0. laukka 8,0, käynti 7,0 rakenne 8,5 ratsastettavuus 8,0 yleisvaikutelma 8,5 keskiarvon ollessa yhteensä 8,00.


Video  Irasta ja Pin Rock's Hot Shotista. Eurodressagessa oli myös iso juttu EBEF tapahtumasta.

Hot Shotin ja Black Velvetin pikkuveli King of Diamonds on myytävänä, tässä erittäin lupaava kolmevuotias tavoitteelliselle ratsastajalle.

Ponicupin finaali ratsastettiin myös, siellä voiton vei Pin Rock's Hannibal.
WPB tammamme Orchard Miss Emma hävisi vain yhden pisteen Hannibalille ja oli näin hienosti toinen.
Emma voitti myös aluemestaruudet. Emma on myytävänä tai leasattavissa.






keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Viron ratsuponinäyttely

Viimeviikonloppuna olimme yhdessä Taina Tommilan kanssa tuomaroimassa Virossa, Rita Kaunan tallilla pidettyä ratsuponinäyttelyä johon oli ilmoitettu yli kolmekymmentä ratsuponia + toistakymmentä pikkuponia.

Lähdimme matkaan perjantaina, jotta olisimme hyvissä ajoin paikalla lauantaiaamuna. Näyttely aloitettiin klo: 11:00 joten ponien arvostelemiselle ei jäännyt hirveästi aikaa.

Virossa halutaan keskittyä esteponien kasvattamiseen joten arvotelussa oli mukana myös irtohypytys kaikkien ponien osalta.
Arvostelukaavakeessa oli kymmenen erikohtaa: tyyppi, pää-kaula-runko, etujalat, takajalat, käynti, ravi, laukka, hyppytekniikka, kapasiteetti ja luonne.
Aikaa arvostelulle ei kuitenkaan ollut hirveästi joten päivästä tuli varsin pitkä ja raskas.

Ponit

Virossa on tapahtunut selvää kehitystä ratsuponikasvatuksessa,  ajatellen sitä, että siellä on aikaisemmin lähinnä syntynyt ratsastuskouluponeja.
 Nyt oli todella mukava huomata, että Virossa on muutamia kasvattajia jotka todella panostavat laadukkaaseen kasvattamiseen ja jalostuseläimiä on jopa haettu ulkomailta.

Arvosteltavina oli kaksi vuotiaat tamma ja oriit omissa luokissaan, kolme vuotiaat tammat ja oriit sekä aikuiset tammat ja oriit. Vanhempia oreja ei laitettu paremmuusjärjestykseen vaan niille ainoastaan annetiin arvostelu.

BIS tittelin voitti kaksi vuotias ori Oleander jonka isä on WPB Onslow.





Oleander oli rohkea ja kapasiteetikas poni josta voi odottaa hyvää urheiluponia.



Hienolla tekniikalla ja kapasiteettilla hyppäsi myös kolme vuotias Saksassa syntynyt B Welsh ori  Mc Leod




Yllä muutaman tamman hyppytekniikkaa. Alempi tamma on Suomessa syntyneen B Welsh oriin Peackokin jälkeläinen. Molemmat tammat olivat luokansa kolmen parhaan joukossa.



Yllä jalostukseen hyväksytty WPB ori Onslow isä Pin Rock's Tony Dees emä Pin Rock's Rose