tiistai 21. elokuuta 2012

Zico ja Nipsu harjoituskisoissa

Lauantaina olimme Goldencoast Emeraldan eli Nipsun ja Pin Rock's Zicon kanssa harjoituskoulukisoissa Karjalohjalla.

Ira starttasi Nipsulla helppo B tasoisen FEI:n kenttäponien kouluohjelman ollen siinä toinen 66,086%

Zicolla osallistuttiin ensimmäistä kertaa kisoihin. Vaikka Zico on normaalisti todella rohkea ja itsenäinen, uusi paikka sai selvästi jännitystä aikaan.
Zicohan on vasta neljä vuotias ja ollut satulassa noin kaksi kuukautta joten siihen nähden suoritus taitoluokassa oli varsin hyvä. Zico oli luokassaan jaetulla toisella sijalla.





Luokan voittaja oli 86cm shettis tomeran ratsastajansa kanssa. Poni oli aivan hurmaavan määrätietoinen ja se yrittikin aina portin kohdalta ulos;)

Huvittavaa olikin kun iso yli 170cm Zico haki turvaa pienestä shettiksestä kun he olivat veryttelemässä maneesissa, yksin ei millään Zico olisi ollut vieraassa maneesissa.

Sunnuntaina olisi tarkoitus startata Tianan ja Nipsun kanssa Espoossa Punametsänratsastajien seurakisoissa.

Parin viikon päästä on RJL:n nuorten hevosten festivaalit jossa Ira starttaa kolmevuotiaalla Kiahan Josefinalla. Näyttelyyn olisi tarkoitus viedä puolisisarukset Zico ja Bonaparte.

Syyskuun puolessavälissä olisi EBEF myöskin Ypäjällä ja sinne on menossa ainakin Josefina ryhmäratsastusluokkaan, mahdolliseti myös Zico. Bonaparte olisi tarkoitus näyttää Saksalaisille tuomareille josko siinä olisi laatua niin paljon, että vietäisiin se Saksaan oripäiville.

Pin Rock's Gerco tuli kotiin viimeviikolla ja Ira aloittaa sen kanssa kunnon kohottamisen ja myöhemmin syksyllä sen kanssa on tarkoitus startata vielä joitakin koululuokkia.
Ponilla on todella hienot liikkeet ja se myös hyppää hyvin, harmi vaan, että sillä ei pahemmin kilpailtu kun se oli ylläpidossa. Nyt onkin tarkoitus saada ponille riittävästi ratakokemusta ja viedä se koulutuksellisesti eteenpäin. Gercossa on valtavasti potentiaalia laadukkaaksi kilpaponiksi kunhan se saada viety hieman eteenpäin ratsastuksellisesti.


maanantai 13. elokuuta 2012

Kouluponeja kilpakäyttöön





 Myytävänä kahdeksan vuotias 145cm WPB-kouluponi tamma Goldencoast Emeralda.
Nipsu on kiltti ja rauhallinen ratsastettava, kilpaillut helppo B tasolla alue ja seurakisoissa.
Valmis ensikauden ponicup luokkiin.


Orchard Miss Emma on myytävänä tai leasattavissa kansallisiin koululuokkiin tähtäävälle.
Emma on täydessä kisakunnossa, starttaa syyskuussa poni cupin finaalissa, voittoja ja sijoituksia kansallisissa poniluokissa. Kilpaillut kolmella eri ratsastajalla: Emma Tuominen, Ville Vaurio ja kaksi viimeistä vuotta Ida Husun ratsastamana.
Ponilla on kilpailtu SM-tasolla, koulutustaso FEI:n poniluokat/ vaativa B.
Täysin terve, hienossa kunnossa, loistava opetusmestari kilparadoille tähtäävälle ratsastajalle edullisesti.

Molemmista tiedutelut Tiinalta: 045-1109676

lauantai 4. elokuuta 2012

Varsonnat jatkuneet

Heinäkuussa varsoi leasing tamma Wer Ginet isä Krack C, kauniin tammavarsan Velvetistä, tamma myös uusittiin Velvetillä ja jatkaa vielä vuoden leasingissä.

Lakon Miss Lailai varsoi todella kauniin läsipäisen tammavarsan Twisteristä. Varsa liikkuu todella elastisesti kuin jousilla, varsa jää itselle kasvamaan.

Pin Rock's Piper varsoi elämän haluisen, pirteän tammavarsan joka valitettavasti oli kehitysvammainen sillä siltä puuttui molemmat etujalat! Varsa nukutettiin eläinlääkärin toimesta ikiuneen.

Kehitysvammaisen varsan syntymiä tapahtuu kuulemma välillä ja tietysti meidän tuurilla tällainen varsa syntyi meille. Varsan pois laitto oli tietysti pakko, mutta se olisi ollut helpompi hyväksyä jos varsa olisi muutenkin ollut heikko ja elinkelvoton. Tämä varsa oli kaikkea muuta kuin heikko se oli todella taistelija joka urhoollisesti yritti nousta ylös siinä tietysti onnistumatta.
Vieläkin suren varsan puolesta siitä olisi tullut varmasti varsinainen menijä, nyt se ehkä laukkaa taivaslaitumilla "neljällä" jalalla.

Elokuussa odotamme vielä syntyväksi yhden varsan Pin Rock's Last Chanselle. Varsa on Twisteristä eli se tulee olemaan täyssisar Pin Rock's Hustle and Bustelelle joka on erittäin lupaava esteponi.

Jalsotusoriimme Flora's Hof Magic myytiin Viroon jossa se toivottavasti vielä ehtii useamman vuoden astua ja periyttämään hienoja kilpaponeja.
Olen syyskuussa menossa tuomaroimaan Viroon poninäyttelyä Taina Tommilan kanssa ja toivon, että samalla reissulla ehtisimme myös käymään katsomassa Magicia uudessa kodissaan.

Ira on vihdoin ehtinyt myös aloittamaan työskentelyn useamman nuoren hevosen kanssa, apuna siinä on ollut "Suusa" joka aikoinaan voitti Twisterin kanssa SM kultaa kouluratsastuksessa.

Iralla on myös muutama vieraita ratsutettavana mm. Kiahan Josefina joka on 3v. FWB tamma oriista Jetset D. Tamma on myytävänä ja se tulee osallistumaan EBEF tapahtuman ratsastusluokkaan syyskuussa.
Ira ratsuttaa myös WPB kouluponitammaa Goldencoast Emmanuelle jolla Iran on myös tarkoitus startata joitakin koululuokkia. Emmanuelle on myös myytävänä!

Pin Rock's Laverne on myös ollut Iralla läpiratsastettavan muutan viikon.
Kunhan Laurille kehittyy tarpeeksi voimaa ja lihaksia takaosaan niin se alkaa lunastaa niitä odotuksia mitä ponissa on ollut.
Ira on treenannut Laurin kanssa passagea ja piruettilaukkaa ja sen takaosa alkaa vähitellen tulla paremmin kokoajan sen alle. Ira on ottanut Laurin kanssa paljon myös siirtymisiä joka on selvästi kehittänyt sen liikettä laadullisesti.

Etsimme muutamalle nuorelle lupaavalle esteponin alulle kilparatsastajia. Toinen poneista on pikkuponi Pin Rock's Mikado joka on samasta emästä kuin Hannibal ja Spirit.
Mikelle etsisimme pienikokoista taitavaa ratsastajaa jonka kanssa Mikke voisi kilpailla useamman vuoden.

Toinen poni on nyt viisi vuotias iso poni Doug Jewell jolla on lahjoja pitkälle esteratsastuksessa ja liikettä myös kouluun.

Jos etsit hyvää laadukasta ponia kilpailtavaksi niin ota yhteyttä joko puhelimitse 045-1109676 tai sähköpostiin tiina.ristimaki@gmail.com kerron poneista mielelläni lisää.

Kasvattimme on kisoissa  hienosti menestyneet mm. Phoebe on aluetasolla ottanut useita voittoja ja sijoituksia Sanna Sivusalon ratsastamana.
Hannibal ja Spirit ovat voittaneet kansallisessa ponicupissa, Hannibal koulussa ja Spirit esteissä.
Esmeralda otti myös ensimmäisen voittonsa alekoulukisoissa helppo A luokassa.