tiistai 24. huhtikuuta 2012

Kyvytesiin kilpailut jatkuvat.. Karjalohjalla pääsi jatkoon myös Velvetin poika Wallstreet Brown Velvet ollen toiseksi paras kaksivuotiaiden askellajikokeessa. Varsa liikkui todella paljon niveliä käyttäen ja liikkeet olivat elastiset. Liikkeiden mekaniikasta Brown Velvet sai 8,8 ja luonteesta 8,2. Littoisissa pidetyssä kyvytesiinkilpailussa pääsi jatkoon myös Velvetin jälkeläinen Gold Meadow's Charmant saaden seuraavat pisteet: käynti 7,8 ravi 8,3 laukka 7,8 liikeiden mekaniikka 8,2 ja luonteesta 8,3. Littoisissa oli myös Flora's Hof Magicin kolme vuotias tytär joka hyppäsi testeissä erinomaisesti saaden päivän parhaat pisteet kaikista hevosista! Flaming Marbella sai tekniikasta 8,5 ja luonteesta 8,8! Näin ollen kyvytesiin finaalissa on ainakin neljä Velvetin jälkeläistä ja yksi ratsuponi Magicista. Tällä viikolla on perjantaina Lohjan viimeinen karsinta ja siellä Velvetin tytär Kom Madonna joka on elastinen ja hyvin liikkuva nuori. Lohjalla on kuitenkin erittäin kova taso askellajihevosten suhteen joten sieltä jatkoon pääseminen vaatii todella vahvaa onnistumista liikeiden suhteen.

tiistai 17. huhtikuuta 2012

Huuhtikuussa tapahtuu



Kyrö Catleya menestyi hienosti Porvoossa pidetyssä kyvytesiin katsastuksessa ollen toiseksi paras kaksivuotias askellajihevonen saaden 8,1 pistettä. Ainoastaan kaksi hevosta sai kaikista askellajihevosista yli 8 keskiarvon.

Catley on Pin Rock's Black Velvetin tytär ja siellä oli myös toinen Velvetin jälkeläinen joka pääsi myös finaaliin tosin estepuolella.
Tämä hevonen on Drop of Light jonka emä on FWB tamma Rosamie.

Tällä viikolla on Karjalohjalla sekä Lohjalla myöskin kyvytesiin katsastukset ja siellä on myös Velvetin jälkeläisiä esillä.












Pin Rock's Hot Shot oli pariviikkoa Iralla ratsutettavana ja saamassa lisäoppia.
Ira tykkäsi Hottiksesta todella paljon ja se oppikin parissa viikossa uskomattoman paljon vaikka hevonen on vasta neljä vuotias.
Hottis oppi laukasta käyntiin siirtymiset sekä laukkapysähdykset, laukanvaihtoja myös treenatiin sekä vastalaukkoja. Väistöjä Ira harjoitti käynnissä ja myös suuria takaosakäännösten aihioita. Ira totesikin, että parin kuukauden treenillä hevonen olisi valmis jo hellpo A radoille niin helppoa sille oli kaikkien uusien asioiden omaksuminen.

Hottiksesta on ylempänä muutama kuva, kyseessä oleva hevonen on Velvetin velipuoli ja reippaasti yli 170cm korkea.